El PSOE reclama a l’Ajuntament de Santa Eulària més vigilància de la Policia Local a Es Puig d’en Valls i Es Canar, davant l’onada de robatoris i incivisme que sofreixen aquestes localitats

El PSOE reclama a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu un increment de la vigilància de la Policia Local en les localitats des Puig d’en Valls i Es Canar. Davant les informacions aparegudes en xarxes socials a Es Puig d’a Valls, on veïns denuncien robatoris en vehicles estacionats en l’aparcament de terra que hi ha al costat de les instal·lacions esportives, és necessari reforçar la vigilància policial. S’estan produint trencaments de cristalls i panys de vehicles, i per exemple s’ha denunciat el robatori d’eines utilitzades per al treball d’una família de Es Puig d’a Valls, que ja és la tercera vegada que el sofreix en aquest aparcament. Davant la desesperació, aquests veïns demanen en les xarxes socials que es millori la vigilància i altres mesures, com la instal·lació de càmeres de seguretat, per a dissuadir als delinqüents.

Des del grup municipal socialista creiem que aquests fets no poden tornar a repetir-se i que s’hauria de millorar la seguretat de la zona de Es Puig d’a Valls. Per a això, s’hauria d’estudiar la possibilitat d’instal·lar il·luminació en l’aparcament, així com càmeres de seguretat, tal com reclamen els veïns des de fa temps, en diferents punts de la localitat en els quals la inseguretat ciutadana va en augment.

D’altra banda, en la localitat turística d’Es Canar, on resideixen moltes persones durant tot l’any, hi ha nombroses queixes de veïns i de la pròpia associació de veïns que reclamen des de fa temps una major presència policial que eviti el comportament incívic que es dona en alguns establiments que obren tot l’any en la zona esmentada.

Són contínues les molèsties que provoquen el consum de begudes alcohòliques o el consum de substàncies prohibides als voltants d’alguns locals de la localitat, i els veïns exigeixen que es posi fi a això. Aquests fets, que ocorren tot l’any, és durant la temporada baixa que destaquen més, en estar molts dels establiments tancats, però també ocorren al llarg de la temporada estival.

Actualment, estan començant a arribar els primers turistes de l’IMSERSO i pròximament també arribaran turistes sènior d’Àustria, al voltant de 5.000 visitants, segons s’ha publicat recentment. Aquests visitants que ajuden a ampliar la temporada turística mereixen un destí segur per a ells, en el qual no s’hagin de trobar amb les molèsties les quals sofreixen els veïns d’Es Canar.

Incrementar la presència de la Policia Local d’aquesta zona és vital per a fer d’Es Canar un lloc segur per als seus veïns i veïnes, com també per als visitants que aquests dies comencen a arribar i que han d’emportar-se una imatge positiva d’aquesta destinació turística tan important per al municipi de Santa Eulària.

Comments are closed