El PSOE reclama a Vicent Marí que la limitació d’entrada de vehicles a Eivissa comenci a aplicar-se en la temporada turística del 2025. ‘Agustinet’ exigeix al Consell Insular més mesures contra la saturació, aturar el creixement de places turístiques i més actuació contra els allotjaments il·legals.

El PSOE ha reclamat avui que la limitació d’entrada de vehicles a Eivissa sigui efectiva en la temporada turística del 2025. El grup socialista ha votat a favor de la iniciativa legislativa del Consell Insular en el ple extraordinari celebrat aquest matí, però lamentant els canvis d’opinió i les maniobres de Vicent Marí, que no tenen altre objectiu que justificar el veto del PP a la iniciativa ja registrada en Parlament de les Illes Balears, a pesar que és el mateix text.

El portaveu socialista, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, ha demanat “quant de temps durarà la tramitació parlamentària?”. “A mi m’agradaria tenir un compromís que s’aplicarà a la temporada que ve”, ha explicat, ja que “la llei al final diu el que diu i és la norma que ens habilita al consell a fer-ho possible, però llavò haurem de prendre acords plenaris o a través de l’aprovació de reglament”. Marí Ribas ha insistit en la seua petició que “sigui realment efectiva aquesta norma de limitació, no la legislatura que ve o no sé quan, sinó dins aquest mandat i si és possible, per la pròxima temporada d’estiu”. “Jo crec que l’important aquí és que siguem efectius amb aquesta norma, que no la facem només de cara a la galeria”, ha remarcat.

‘Agustinet’ ha tornat a criticar la decisió del PP d’oposar-se a la tramitació de la proposta legislativa del grup socialista registrada al Parlament perquè que “duu el segell del PSOE”, com va reconèixer Vicent Marí. “A nosaltres ens és igual de qui dugui el segell. Per cert, quan vàrem tenir un cas semblant, la Llei del taxi, no vàrem tenir cap problema a posar-nos d’acord”.

El portaveu del PSOE també ha posat de manifest altres contradiccions de Vicent Marí, quan primer deia que la Llei l’havia de tramitar el Govern de les Illes Balears “per seguretat jurídica”, i ara considera que l’ha de tramitar el Consell Insular. “És ara, quan presentam nosaltres en el Parlament aquesta iniciativa, quan torna a recuperar aquesta voluntat de fer-ho com a iniciativa legislativa des del Consell Insular. Jo crec que amb la intenció de controlar els ‘tempos’ d’aquesta iniciativa legislativa”.

El PSOE exigeix més mesures contra la saturació turística
A part de la limitació de l’entrada de vehicles, el portaveu socialista també ha reclamat altres mesures contra la saturació turística: “Jo els deman també al Partit Popular que diguem clarament que no volem créixer més en places turístiques i que abordem d’una vegada per totes aquesta borsa de 9.000 places turístiques que tenim pendents, i que no les posem altra vegada en els mercats”. També ha reclamat “que deixem de discutir sobre si ha de tornar a haver-hi transport de persones i de vehicles en el port de Sant Antoni” i que hi hagi “més inspecció en les estades turístiques i més control damunt aquestes qüestions”.

‘Agustinet’ ha exposat les dades de l’observatori de l’associació Anàlisi Turística d’Eivissa i Formentera, publicades justament avui, segons les quals un 25% dels turistes nacionals, 200.000, varen allotjar-se en allotjaments il·legals, o les crítiques dels nostres visitant a la saturació, al turisme d’excessos i al deficient transport públic del Consell Insular.

Comments are closed