El PSOE reclama al Consell Insular i a l’Ajuntament de Sant Antoni que assumeixen la responsabilitat de fer complir el Decret-llei contra el turisme d’excessos

El PSOE ha reclamat avui al Consell Insular i a l’Ajuntament de Sant Antoni “que assumeixin la responsabilitat de fer complir el Decret-llei contra el turisme d’excessos”. Com han explicat avui el portaveu al Consell, Vicent Torres, i el portaveu de PSOE-Reinicia a Sant Antoni, Simón Planells, aquestes administracions són les primeres responsables a fer complir el decret, amb la Policia Local i amb el servei d’Ordenació Turística.

Els portaveus socialistes han comparegut com a resposta a la intenció del PP i Cs de “buscar excuses i eludir responsabilitats”, demanant un increment d’agents de la Guàrdia Civil. Vicent Torres i Simón Planells han recordat que, d’acord amb el decret-llei, la potestat sancionadora correspon, bàsicament, al Consell Insular d’Eivissa, com a titular d’Ordenació Turística, a part d’altres matèries referides a Consum, Sanitat i Comerç, que en aquest cas corresponen al Govern de les Illes Balears.

Per part de l’ajuntament, Simón Planells ha exigit a l’alcalde que asseguri recursos suficients de Policia Local per fer complir el decret-llei, a pesar que fins al moment “no ha demostrat tenir moltes ganes de fer-ho”.

Per la seua banda, Vicent Torres ha afirmat: “Exigirem al PP i Ciutadans que no busquin excuses en la Guàrdia Civil, l’ajuntament i el Consell Insular són els primers responsables a fer complir aquest decret”.

Vicent Torres ha afirmat que “el Decret-Llei contra el turisme d’excessos és una oportunitat per seguir treballant en un canvi de model” i que “posar l’oci en el centre de la promoció turística, com s’ha vist a Fitur, no ajuda”.

Sense inspectors a Turisme
El portaveu del PSOE i anterior president també ha donat a conèixer el Decret de reorganització del govern del Consell, que “ha desballestat la secció d’Ordenació Turística, deixant-la sense inspectors”. El decret aprovat pel govern de Vicent Marí traspassa tots els inspectors de Turisme a la nova Oficina contra l’Intrusisme, la qual s’ocuparà únicament dels lloguers turístics irregulars. “Qui controlarà el compliment del Decret-llei contra el turisme d’excessos?”, ha preguntat Torres.

Vicent Torres també ha lamentat la decisió del govern de Vicent Marí d’arxivar l’expedient obert contra Airbnb, al mateix temps que anuncia negociacions per arribar a un acord amb aquesta plataforma. Segons Torres, “és un error” arxivar l’expedient i ha exigit la seua continuació.

Comments are closed