El PSOE reclama la construcció del nou centre de Salut de Santa Eulària i mesures provisionals per fer front a la falta d’espai dels serveis sanitaris

El grup municipal del PSOE a Santa Eulària des Riu reclama al Govern Balear i a l’ajuntament el desbloqueig del projecte per a la construcció del nou centre de salut del poble, així com diferents mesures provisionals per fer front a la falta d’espai que pateixen els serveis sanitaris. A través d’una moció que es debatrà en el pròxim Ple municipal, el PSOE demana l’equip de Carmen Ferrer “mesures immediates per a agilitzar el procés d’escripturació del solar designat per a la construcció del nou centre de salut a la zona de Can Blai, garantint així un avanç sense obstacles en el projecte”.

El PSOE també proposa “instar la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears a reconsiderar la seva planificació i accelerar el procés de construcció del nou centre de salut, davant la gravetat de la situació actual i la necessitat urgent d’una solució que ofereixi solucions immediates per a abordar la falta d’espai en les instal·lacions actuals”.

El grup socialista de Santa Eulària considera inacceptable el retard en l’inici d’aquest projecte, que va quedar previst en el Pla d’infraestructures sanitàries elaborat pel Govern anterior, després que l’actual executiu de Marga Prohens hagi manifestat que no començarà, com a mínim, fins al 2025.

El PSOE recorda que el Centre de Salut de Santa Eulària ha experimentat un augment significatiu en la quantitat de pacients atesos i en el personal empleat en els últims 20 anys, sense un corresponent augment en les seves dimensions físiques. Una situació que  ha portat a una falta d’espai crítica, la qual cosa ha obligat a convertir passadissos i sales d’espera en despatxos improvisats, i ha portat el personal mèdic a compartir consultes.

Així mateix, el PSOE demanarà reclamar al Govern “mesures urgents per a millorar les condicions de treball del personal del servei del 061, incloent-hi la reubicació en instal·lacions adequades i la provisió de comoditats bàsiques” i “col·laborar estretament amb el personal mèdic per a trobar solucions temporals mentre es construeix el nou centre, incloent-hi la redistribució de recursos i l’optimització de l’espai disponible”.

Comments are closed