El PSOE recorda que va ser Bauzá, ara a Ciutadans, qui va infradotar la competència en Transports del Consell Insular

El grup PSOE al Consell Insular vol recordar al conseller de Transports, Javier Torres, que va ser el Govern Balear de José Ramón Bauzá, ara destacat líder del seu propi partit, Ciutadans, qui va imposar l’any 2014 una llei de finançament dels consells que infradotava la competència en transport públic de l’illa d’Eivissa. “Javier Torres hauria d’agafar el telèfon i parlar amb el seu company de partit per demanar-li explicacions, si considera que Eivissa no està ben finançada en transports”, ha dit l’anterior president i el portaveu del grup PSOE, Vicent Torres.

“PSOE seguirà defensant la millora del finançament del transport públic, com ja vàrem fer l’any 2014, votant en contra d’una llei que deixava Eivissa amb menys recursos que Menorca, a pesar que pràcticament li doblam el nombre de passatgers d’autobús”, ha explicat Torres.

Vicent Torres també ha denunciat que “l’actual govern de dretes és qui ha decidit retardar dos anys la posada en marxa de les noves concessions, per poder modificar el Pla de transport terrestre”. Segons el portaveu socialista, “haver de prorrogar durant dos anys més la subvenció del CETIS, que tant criticaven quan estaven a l’oposició, és responsabilitat única i exclusiva de l’actual Consell, per haver decidit modificar el Pla de transport públic i començar la tramitació de zero”.

Finalment, el portaveu socialista recomana al conseller de Ciutadans “que voti a favor dels pressupostos de Pedro Sánchez i d’un nou model de finançament autonòmic, si vol que Eivissa pugui rebre més recursos del Govern de les Illes Balears”. No obstant, “el discurs de Ciutadans és el de recentralitzar i retallar a les autonomies”, demostrar que “diuen un cosa i després fan la contrària”. Com ha dit l’anterior president insular, “des del PSOE seguirem denunciant la manipulació i la demagògia d’aquest nou Consell de dretes, que no sap fer altra cosa que criticar qüestions provocades per ells mateixos, com és la falta de finançament del transport públic, i utilitzar el Consell Insular per fer oposició al Govern Balear”.

Comments are closed