El PSOE reitera el seu compromís amb la millora dels serveis públics i demana al Partit Popular que apliqui les Lleis d’Habitatge amb la limitació dels preus de lloguer, per resoldre la causa principal que provoca la falta de funcionaris públics.

La Federació Socialista d’Eivissa vol reiterar el compromís del PSOE amb la millora dels serveis públics. Per resoldre falta de funcionaris en serveis de l’administració de l’Estat, com la Direcció General de Trànsit i, concretament, a l’illa d’Eivissa, el Govern d’Espanya té en marxa un Pla d’actuació per abordar el dèficit que hi ha a tot el territori espanyol. 

A través d’aquest Pla, es preveuen cobrir les vacants existents i millorar la capacitat operativa dels serveis, amb mesures com una nova oferta de feina pública en especialitat de Tràfic.  

No obstant això, des del PSOE volem recordar que el problema real no recau en la falta de personal, sinó en la fidelització del funcionariat. 

Per aquesta raó, des del PSOE demanam al Partit Popular que apliqui les mesures previstes en les Lleis d’Habitatge estatal i autonòmica, com és la limitació dels preus del lloguer. Les polítiques públiques d’habitatge, tant de construcció com de limitació de preus, són necessàries per evitar l’agreujament d’aquesta situació de dificultats per fidelitzar el funcionariat.

Altres mesures, com la revisió del plus d’insularitat, s’han d’abordar, però no resoldran el problema fonamental, que continua sent l’habitatge.

Recordem també que aquest mes d’octubre totes les nòmines dels empleats públics experimentaran un augment aprovat pel Govern d’Espanya, beneficiant a 3,5 milions de persones, amb un increment mitjà de 180 euros anuals. Això compensarà la pèrdua de poder adquisitiu causada per l’augment de la inflació. 

Mesures com la pujada dels salaris del funcionariat demostren el compromís del Govern de Pedro Sánchez amb la millora dels serveis públics, tot i que el repte real a l’illa d’Eivissa continua sent els preus de l’habitatge, com a factor clau en la fidelització del funcionariat.

Comments are closed