El PSOE reuneix la comunitat educativa d’Eivissa per abordar el retrocés, la conflictivitat i la incertesa que estan provocant les polítiques del PP i Vox a la Conselleria d’Educació

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) reuneix avui tota la comunitat educativa d’Eivissa en una jornada de treball per abordar el retrocés, la conflictivitat i la incertesa que estan provocant les polítiques del PP i Vox a la Conselleria d’Educació del Govern Balear. Àlex Pitaluga, diputat del PSIB-PSOE al Parlament per Eivissa, ha manifestat que “estam molt preocupats per com està funcionant l’educació avui dia a les Illes Balears, pel pacte que tenen el PP i Vox”, ja que el Partit Popular “està seguint amb totes les dèries que està plantejant Vox”.

El diputat denuncia que la dreta i l’ultradreta estan provocant “la desconfiança cap al professorat, quan l’acusen d’adoctrinar, i també fomenten la segregació entre l’alumnat: Una segregació lingüística, i també una segregació per sexe”.

“El conseller (Antoni Vera) diu que sí que compta amb la comunitat educativa, però no és veritat. No hi ha una comunicació entre la Conselleria i la comunitat educativa”, critica Pitaluga.

Pel que fa a les inversions en infraestructures, el PSOE denuncia que, malgrat tots els anuncis del Govern de Prohens, “la realitat és que el pressupost d’enguany de l’IBISEC per a infraestructures és la meitat del pressupost de l’any passat. És a dir, no hi ha una correspondència entre el que diuen i el que volen fer. De fet, nosaltres, el Grup Parlamentari Socialista, va presentar un munt d’esmenes als pressuposts on directament es demanaven millores en centres, construcció de centres nous, i el PP va votar en contra de totes aquestes esmenes”.

La també diputada i portaveu socialista d’Educació al Parlament de les Illes Balears, Amanda Fernández, també participa en la jornada de treball amb la comunitat educativa d’Eivissa per posar-se “a disposició de tots ells i elles per treballar conjuntament, perquè nosaltres creim que és necessari treballar conjuntament per millorar la qualitat educativa de les nostres illes”.

Amanda Fernández adverteix que la política del PP i Vox en educació “el que fa és dur conflictivitat en els centres que no existia”, tant amb el pla de segregació lingüística, que té el rebuig de més de 35 entitats del món educatiu i món cultural, com també amb altres mesures com és el ‘pin parental’: “Té tota la comunitat educativa en contra, perquè també durà conflictes entre famílies i docents”.

La incertesa que està provocant la Conselleria d’Educació es fa més evident a mesura que passen les setmanes, quan s’atraca el procés d’escolarització per al curs 2024-2025 que s’ha d’obrir a partir d’abril: “Ara ja en aquest moment s’estan fent les portes obertes de centres educatius, on les famílies van a conèixer quins són els projectes de centre i els seus projectes lingüístics, amb una incògnita que ningú pot resoldre, perquè encara no s’ha donat cap instrucció als centres educatius de com han d’aplicar aquesta segregació els primers ensenyaments o quins centres i en quines característiques es poden adherir a aquest pla pilot”. “La gent demana, perquè vol elegir quina és la millor opció pel seu fill o filla. I això du una incertesa enorme”, ha advertit la diputada socialista.

Durant el matí, els representants del PSOE han mantengut una reunió amb responsables dels sindicats del professorat (imatges adjuntes), mentre que a la tarda tendrà lloc una trobada amb la resta d’entitats de la comunitat educativa, com la FAPA i les associacions de directors.

Comments are closed