El PSOE de Santa Eulària denuncia assentaments i abocadors il·legals molt perillosos en zones boscoses de Santa Gertrudis i la passivitat de l’alcaldessa Carmen Ferrer per evitar-ho

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu denuncia assentaments i abocadors il·legals molt perillosos en zones boscoses de Santa Gertrudis de Fruitera, concretament en els voltants del camí de sa Fontassa i del camí del Pou d’en Gatzara, espais de gran valor paisatgístic i patrimonial. S’hi poden trobar enderrocs, vehicles abandonats i restes d’uralita escampades, restes que contenen amiant altament contaminant i perillós per a la salut. A més del risc d’incendi que comporta, és un greu perill de contaminació del sòl, l’aigua i l’aire i provoca una important degradació de la zona, amb trànsit i estacionament de vehicles i persones que hi viuen acampades.

Assentaments i abocadors il·legals en sòl rústic com aquest en una zona boscosa de gran valor comporta un greu perill d’incendi, agreujat per les altes temperatures que estem patint, segons ha denunciat el portaveu municipal del grup municipal socialista Vicent Torres “Benet”.

Els i les socialistes de Santa Eulària reclamen a l’alcaldessa Carmen Ferrer i al seu equip més actuacions per aturar aquesta situació, la retirada dels residus i que no es permeti la degradació d’uns espais naturals emblemàtics com són aquestos.

Així mateix, el grup municipal socialista mostra la seua preocupació per les queixes veïnals rebudes per aquesta situació, la qual cosa significa que existeix un clima d’inseguretat i, a més a més, una gran preocupació per l’alt risc d’incendis, per la qual cosa és important actuar davant aquesta situació.

No és la primera vegada que el grup Socialista denuncia, fent-se ressò de queixes constants dels vesins de Santa Gertrudis, d’assentaments, abocadors il·legals o instal·lacions en sòl rústic totalment fora d’ordenació. Aquesta passivitat existent per part de l’equip de govern del Partit Popular de l’Ajuntament de Santa Eulària és totalment intolerable, denuncia el portaveu municipal socialista. Al proper Ple municipal, els i les socialistes formularan una moció de control amb relació a aquesta situació que es troba a Santa Gertrudis, segons anuncia el portaveu.

Comments are closed