El PSOE torna a exigir a Vicent Marí la “millora urgent” de línies, horaris i vehicles del transport públic d’Eivissa, que “són un desastre”, davant de la posada en marxa del 70% de bonificació aprovada pel Govern d’Espanya

El grup PSOE del Consell Insular torna a exigir a Vicent Marí “millores urgents” de línies, horaris i vehicles del transport públic d’Eivissa, davant de la posada en marxa del 70% de bonificació aprovada pel Govern d’Espanya. L’anunci del president, Pedro Sánchez, i de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, que Eivissa es beneficiarà del 70% del descompte del transport públic d’autobús és “una excel·lent notícia que el Consell Insular ha d’acompanyar de manera urgent amb millores del servei, que actualment és un desastre”, ha manifestat l’anterior president i portaveu del grup PSOE, Vicent Torres.

Com ve denunciant el PSOE des de fa mesos, “el transport públic d’Eivissa es troba en una situació límit, amb queixes diàries de persones de tots els municipis per la falta de serveis, cancel·lacions o estat lamentable dels vehicles”. “En el que duim de 2022, s’ha perdut mig milió de passatgers respecte al mateix període de 2019, l’any anterior de la pandèmia, per culpa d’un servei absolutament deficient”, ha lamentat el portaveu socialista, valorant les dades aportades pel mateix equip de govern.

Vicent Torres recorda que “si per emergència es pot fer un vídeo de promoció turística de 250.000 euros, de manera urgent també es pot millorar el transport públic de cara a l’1 de setembre, quan es posaran en marxa les noves bonificacions”. L’objectiu és “que les famílies es pugui beneficiar del descompte en l’actual situació d’increment de preus del combustible i perquè el transport públic sigui una alternativa real al vehicle privat”.

També l’insta a “apostar clarament pel transport públic incrementant la bonificació per damunt del 70% i, inclús, arribar al 100%”, com va proposar el PSOE en el Ple de política general del passat 14 de juny. Una proposta que PP i Cs varen votar en contra, a pesar que “el Consell Insular té més de 47 milions d’euros de romanents sense utilitzar”, els quals es podrien destinar a millorar serveis com el transport públic, “en comptes de deixar-los en els bancs i pagar comissions bancàries de fins a 300.000 euros per tenir els sous immobilitzats”, com ha reconegut el mateix equip de govern de Vicent Marí.

El portaveu del grup PSOE exigeix a Vicent Marí “que mobilitzi tots els recursos que siguin necessaris del Consell Insular per assegurar que a partir de setembre el servei de transport públic és el que mereix la ciutadania d’Eivissa”.

Vicent Torres també considera “incomprensible” i “intolerable” que PP i Cs critiquin “una mesura excepcional en favor del transport públic d’Eivissa”, com és la bonificació aprovada pel Govern de Pedro Sánchez, i que “ho faci, justament, l’equip de govern que ha fet la pitjor gestió del servei d’autobús de la història d’aquest Consell Insular, deixant-lo degradar fins a límits extrems”, i amb “unes noves concessions que ni estan ni se les espera”.

Comments are closed