El PSOE vol que Europa endureixi les condicions a les plataformes per combatre els pisos turístics, després que el PP espanyol fes decaure la norma en l’anterior legislatura a Brussel·les

El PSOE vol que Europa endureixi les condicions a les plataformes per combatre els pisos turístics, després que el PP espanyol fes decaure la norma en l’anterior legislatura a Brussel·les. Així ho ha explicat la diputada eivissenca al Congrés, Milena Herrera, qui ha fet campanya aquest matí a la ciutat d’Eivissa acompanyada del candidat eivissenc a la llista de Teresa Ribera, Piotr Sadowski, i altres representants del partit.

“Es poden fer moltes coses des d’Europa: Podem escollir entre dos models, el de la dreta, el model del Partit Popular i de la ultradreta, que és el model del lliure mercat, el model que tingui habitatge només aquella persona que el pugui pagar, sense controlar l’oferta il·legal, sense promoure l’habitatge públic, ni les condicions perquè qualsevol persona pugui accedir a un habitatge. D’altra banda, tenim el model progressista, un model que aposta per l’habitatge públic i pel control de l’oferta il·legal”.

En aquest sentit, Milena Herrera ha explicat que els socialistes “proposam recuperar una mesura que va caure la legislatura passada a Europa per culpa, justament del Partit Popular espanyol. És una mesura que obliga a les plataformes on es comercialitzen els pisos turístics a controlar abans de publicar els anuncis que els pisos tenen llicència per exercir com a lloguer turístic”.

Com ha explicat la diputada, “aquesta mesura va decaure perquè un eurodiputat del Partit Popular espanyol la va vetar. Nosaltres proposam recuperar aquesta mesura i completar així el reglament que ja es va aprovar a finals de legislatura, que ajudarà que el govern espanyol pugui posar més mesures per controlar l’oferta il·legal”.

Milena Herrera ha insistit que “és molt important que la gent sàpiga que el Partit Popular ha estat bloquejant mesures de control de l’oferta turística il·legal i és per això que nosaltres volem lluitar per recuperar-les”.

La diputada ha explicat les propostes socialistes en matèria d’habitatge i per combatre la problemàtica dels pisos turístics a la plaça de sa Graduada, just enfront de la promoció d’habitatge de protecció que està en construcció, l’última que varen posar en marxa els anteriors governs progressistes de l’Ajuntament d’Eivissa i del Govern de les Illes Balears, els quals, ara amb els nous governs del PP, no han iniciat cap més projecte.

Comments are closed