El PSOE vota en contra del Reglament de simplificació del Consell Insular per l’impacte de permetre turistes a totes les cases pageses d’Eivissa

El grup PSOE ha votat en contra de l’aprovació definitiva del Reglament de simplificació del Consell Insular d’Eivissa, ja que té com a únic objectiu “el creixement urbanístic i turístic” de l’illa i per l’impacte que suposarà “posar turistes a totes les cases pageses d’Eivissa”. En el ple ordinari celebrat avui, el conseller del PSOE Víctor Torres ha criticat el model turístic de Vicent Marí: “Obrir la porta a la comercialització turística de totes les cases pageses d’Eivissa ens pareix un error. Demostren, una vegada més, quin és el seu model”.

Víctor Torres també ha recordat l’anunci del conseller Mariano Juan de la seua intenció de modificar el PTI per permetre el lloguer turístic de les cases pageses que es troben en sòl rústic protegit: “El seu model per a Eivissa, el model del Partit Popular, és el mateix de sempre, avui ens el tornen a mostrar amb l’aprovació d’aquest Reglament: un model de creixement, que per a vostès no tendria mai límits”, ha criticat el conseller del PSOE.

El conseller del PSOE també ha denunciat que l’elaboració del Reglament s’ha fet sense consens “ni amb els ajuntaments, ni amb l’oposició”. “El senyor Vicent Marí es va comprometre, en el seu discurs d’investidura a un consens en territori. Aquest és el consens que ens va anunciar?”, ha demanat el conseller del PSOE, criticant la decisió del PP i Cs de “convertir en turístiques totes les cases pageses d’Eivissa, en comptes de limitar i restringir els usos turístics a la nostra illa”.

“Li puc assegurar que des del PSOE seguirem treballant i estarem preparats per fer possible un canvi de govern en aquest Consell Insular, i que a partir del 2023 es pugui fer una planificació turística de la nostra illa amb criteris de limitació de places, de protecció del nostre territori i de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental”.

PP, Cs i la consellera trànsfuga, en contra de mesures urgents a Ca na Putxa
PP, Cs i la consellera trànsfuga han votat en contra de la proposta del PSOE de mesures “urgents” per resoldre les males olors de la planta de tractament de residus de Ca na Putxa.

El PSOE recorda que, des de fa més d’un any, la planta de Ca na Putxa provoca aquests problemes als vesins i vesines i al medi ambient i que “de poc o res han servit fins ara les mesures correctores que s’han anat aplicant per a mitigar-ho, ni els canvis en els protocols, ni l’anunci d’un projecte per al tancament de la nau de maduració”, un projecte sobre el qual l’equip de govern de Vicent Marí “encara no ha pres cap decisió”, com ha denunciat el conseller del PSOE.

La proposta del PSOE també demanava instar l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja que de manera urgent posin en marxa el sistema de recollida selectiva de residus orgànics. Com ha recordat Víctor Torres, el fet que aquests dos municipis continuïn sense recollir la matèria orgànica és un dels factors que provoquen l’increment de les males olors, ja que obliga a una manipulació dels residus per separar-los quan arriben a la planta.
A pesar de la gravetat dels problemes i molèsties que provoca Ca na Putxa als vesins, els grups del PP, Cs i la consellera trànsfuga del Consell Insular hi han votat en contra.

Comments are closed