El Senat insta al Govern d’Espanya a elaborar un pla específic per a reactivar el turisme de Balears, a proposta socialista

La Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Senat ha aprovat una moció del Grup Socialista per instar al Govern d’Espanya a aprovar un pla específic per a reactivar el turisme a les Illes Balears. La senadora d’Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, ha manifestat la seua satisfacció pel suport a la proposta (només ha rebut un abstenció i cap vot en contra), ja que “les Illes Balears, i molt especialment les Pitiüses, són les zones més afectades per la paràlisi del turisme a causa de la pandèmia”. L’activitat turística representa al voltant del 80% del PIB d’Eivissa i Formentera, per la qual cosa “necessitam actuacions específiques per part de l’Estat”.

A més, “la recuperació del turisme a les nostres illes servirà també de motor per ajudar a sortir de la crisi al conjunt del país, com ha passat en crisis anteriors”, ha manifestat la senadora de les Pitiüses.

Per això, la iniciativa socialista insta al Govern de l’Estat a impulsar un pla específic de turisme per a Balears, tenint en compte la singularitat insular i l’elevada dependència que tenim d’aquest sector, amb una inversió concreta per al sector en el marc dels fons europeus i en col·laboració amb el govern autonòmic i els consells insulars.

El turisme aporta el 42,1% del PIB en el conjunt de les Balears, amb un 30% dels afiliats a la Seguretat Social, unes xifres que la pandèmia ha enfonsat, perquè malgrat els nombrosos esforços fets pels governs estatal i autonòmic, Balears ha perdut entre abril i juny un 40% del PIB en comparació amb el 2019, amb 58.800 treballadors amb el seu lloc de feina suspès gràcies als ERTO.

Una situació que ha provocat la reacció de les distintes administracions, amb suport a empreses, crèdits ICO, mesures per a autònoms i els ERTO, els quals han beneficiat especialment a la nostra comunitat autònoma.

La moció socialista aprovada pel Senat insta ara al Govern d’Espanya a aprovar aquest pla específic per a les Illes Balears amb l’objectiu de rellançar la nostra principal indústria. El text ha estat aprovat per 28 vots a favor i una abstenció del PNV.

Comments are closed