En marxa Eivissa Oberta, un pla d’ampliació de l’espai per a vianants a Vila

L’Ajuntament d’Eivissa posa en marxa, a partir d’aquest cap de setmana, un pla d’ampliació de l’espai per a vianants dirigit a garantir que els desplaçament de la ciutadania siguin segurs a causa de l’actual situació de crisi sanitària provocada pel COVID-19 i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. L’objectiu d’aquesta iniciativa, una vegada acabat el període de confinament, és condicionar la ciutat per facilitar els desplaçaments a peu i en bicicleta.

Eivissa Oberta, és una iniciativa de les regidories de Vies Públiques, Mobilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, i obrirà la ciutat des de l’E-10 cap endins per a bicicletes i vianants els diumenges. S’habilitaran més de 15.000 m2 de carrers oberts als vianants els dissabtes i diumenges, i més de 3.000 m2 de noves voreres perquè els vianants gaudeixin de passejos de forma segura, mantenint la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries.

Aquesta mesura s’implanta partir del pròxim cap de setmana i compta amb quatre eixos principals: habilitar els vials de la ciutat des de l’E-10 cap endins per a vianants i bicicletes; l’habilitació per a vianants i bicicletes de 18 trams i carrers de la ciutat durant els caps de setmana; ampliar més de 3.000 m2 de voravies; i promoció de la ciutat com a espai 30 a excepció de les avingudes principals des de l’E-10 cap endins. L’accés a aparcaments privats, aparcaments de pagament i servei públic estarà habilitat en tots els casos, sempre respectant els vianants i bicicletes que tenen preferència. De la mateixa manera que des de l’E-10 cap endins hi poden accedir els residents d’aquesta zona de la cuitat.

La regidora de Vies Públiques de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, ha destacat la necessitat del dret a la ciutat i a una vida urbana que miri l’espai públic com un lloc on gaudir i compartir experiències no tan sols com una manera de desplaçar-se d’un lloc a altra. Aquest tipus de mobilitat sense dubte és més sostenible, sana i participativa, posant en l’epicentre de les accions a les persones’.

Aquestes vies estaran habilitades per a vianants i bicicletes els dissabtes a primera hora del matí i es reobriran a la circulació el diumenge a les 23 h. Pel que fa a l’actuació de l’E-10 cap endins començarà els dissabtes nit i es finalitzarà el diumenges a la nit.

Es tracta d’una mesura provisional per tal de facilitar a la ciutadania millors i més espais per a vianants i que es mantengui la distància de seguretat durant la desescalada del confinament provocat per la propagació del Covid-19.

Amb aquestes intervencions, es dona compliment a totes les indicacions que es fan des del Ministeri

Pel que fa als carrers que es posen a disposició dels vianants durant els caps de setmana són:

de Castella, des del Bisbe d’Huix fins al c. del Bisbe Abad y Lasierra
Passeig de Joan Carles I
Via Púnica, des del c. de Pérez Tur Cabrero fins al de l’Arxiduc Lluís Salvador.
de l’Arquebisbe Cardona Riera, des del c.de Vicent Serra i Orvay fins l’av. d’Isidor Macabich.
de Carles Román Ferrer
del Quartó de Santa Eulària
del Bisbe Carrasco, des de Bisbe d’Huix fins al c. de Madrid
de Madrid, des del c. d’Aragó fins a l’av. D’Isidor Macabich
de Josep Clapés, des del c. d’Aragó fins al c. del Bisbe Carrasco
del Ceramista Joan Daifa, des del c. de l’Historiador Joan Marí Cardona fins al pg. de Joan Carles I
de Pere Francès, des del c. del Diputat Josep Ribas fins al c. de Mallorca
C de Pereira i Morante
Cabrera
del Metge Villangómez Ferrer
de Menorca
de Mallorca
de Catalunya, des del c. d’Extremadura fins Abad y Lasierra
d’Agapit Llobet des del c. de Balears fins al c. de Múrcia
Una de les accions incloses dins el pla Eivissa Oberta és posar a disposició de la ciutadania més voreres per a vianants. En total es posen 3.000 m2 de noves voreres provisionals que donaran més seguretat i més espai a la ciutadania.

Les noves voreres són:
– Passeig de Joan Carles I, ampliació de la vorera dreta, adequant per a vianants l’espai d’estacionament en bateria
– Carrer de Castella, des del c. d’Abad y Lasierra fins al d’Extremadura, ampliació vorera esquerra utilitzant l’espai destinat a estacionament
– Carrer d’Aragó, des del núm. 28 fins al carrer de Canàries, ampliació de la vorera dreta utilitzant l’espai destinat a l’estacionament.
– C. de Bartomeu Vicent Ramon, ampliació vorera esquema utilitzant l’espai destinar a estacionament.

Per tal d’informar la ciutadania, s’ha habilitat a google maps, l’espai que queda a disposició dels vianants en aquest enllaç:

Eivissa Oberta – Google maps
Aquestes mesures s’ampliaran amb altres accions de mobilitat previstes per a iniciar la desescalada del confinament, com el repintat de les zones 30 i la senyalització horitzontal de marques que indiquin la prioritat de la bicicleta.

Aquestes i altres mesures també s’estan implementant a altres ciutats com Palma, València i Màlaga, i tenen per objectiu una mobilitat més sostenible, que garanteixi les mesures sanitàries de distanciament d’obligat compliment durant la pandèmia de la COVID-19 i seguretat en l’ús de la bicicleta o dels desplaçaments a peu aconsellats pel mateix Ministeri de Sanitat.

També s’ha habilitat un espai al web municipal, https://www.eivissa.es/eivissaoberta on es trobarà informació relacionada amb la iniciativa, mapes interactius i totes les novetats relacionades amb Eivissa Oberta.

Comments are closed