En marxa la planta de residus, projecte del Consell Insular progressista

La planta de tractament de residus de Ca na Putxa ja està finalitzada, després de dos anys d’obres. La presidenta de les Illes Balears i secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha assistit a l’acte d’inauguració d’un dels projectes més destacats de l’anterior legislatura progressista, juntament amb el secretari general de la FSE-PSOE i alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, l’anterior president del Consell i portaveu del PSOE a la institució, Vicent Torres, i l’exconseller de Medi Ambient socialista Gonzalo Juan.

A pesar que la construcció d’una planta de triatge a Ca na Putxa estava contemplat des de 2003, no va ser fins l’anterior legislatura progressista que es va acordar el projecte i iniciar les obres. Vicent Torres ha manifestat “l’orgull de veure acabat aquest important projecte mediambiental” i ha donat “l’enhorabona al personal de les empreses i del Consell, i un agraïment especial a l’exconseller Gonzalo Juan”.

Es tracta d’un complex de 50.000 metres quadrats amb una superfície coberta de 30.000 m2, configurat íntegrament amb criteris de sostenibilitat, tant en la seua fase d’obres com en la d’explotació. Permetrà es tractament del voltant de 300 tones al dia dels residus següents: 120.000 t/anuals de RSU (residus provinents del contenidor de rebuig/resta, contenidor gris); 6.000 t/anuals d’envasos Lleugers (residus provinents del contenidor groc); 20.000 t/anuals de FORM (matèria orgànica recollida selectivament, provinent del nou contenidor marró); 20.000 t/anuals de Fangs de depuradora (provinents de les depuradores públiques); 6.100 t/anuals de Restes de Poda (material que s’utilitzarà com material estructurant per tractar la matèria orgànica); 2.000 t/anuals de Residus voluminosos (residus voluminosos provinents de la recollida municipal).

Els residus es tractaran, depenent de la seua naturalesa, en les diferents zones de l’Àrea Ambiental, que es composen de nau de recepció, nau de pretractament, àrea de recepció i processat de fangs, 13 túnels de compostatge, àrea de biometanització i nau de maduració i afino.

Comments are closed