Eutanàsia, un nou dret

El Ple de Congrés dels Diputats, en la sessió de dijous 18 de març, ha aprovat definitivament la Llei Orgànica de regulació de l’eutanàsia. Aquesta iniciativa, impulsada pel Grup Socialista, introdueix en l’ordenament jurídic espanyol l’eutanàsia com un nou dret individual, entesa com “l’actuació que produeix la mort d’una persona de manera directa i intencionada mitjançant una relació causa-efecte única i immediata, a petició informada, expressa i reiterada en el temps per aquesta persona, i que es porta a terme en un context de sofriment a causa d’una malaltia o patiment incurable que la persona experimenta com inacceptable i que no ha pogut ser mitigat per altres mitjans”.

Un nou dret, amb segell socialista, regulat en una llei garantista: la persona decideix, l’Estat estableix el dret i li facilita que es pugui fer efectiu. Per part de Grup Socialista, l’exministra i diputada per Astúries, Luisa Carcedo, ha defensat en tribuna la iniciativa, i ha celebrat aquesta històrica jornada, que també han seguit des del Congrés diversos protagonistes de la llarga carrera per impulsar aquest dret, familiars de persones o afectats per la manca de regulació que van reclamar aquest nou dret que fins aquest dijous no s’ha legislat.

La portaveu socialista, Adriana Lastra, ha ressaltat de l’aprovació definitiva de la Llei amb “molt ampli consens social” i que “una vida digna ha d’acabar dignament”. Es tracta d'”una llei per al supòsit en què una persona, sense possibilitat de curació i en circumstàncies concretes, pugui combinar el dret a la vida, el dret a la llibertat i a l’autonomia de la persona”.

La Llei d’Eutanàsia ha rebut 202 vots a favor davant 141 en contra de PP i Vox.

Comments are closed