Francina Armengol a Eivissa: “El pla pilot de turisme ens posiciona com a primera destinació segura”

Després de mesos de reunions per videoconferència, la presidenta de les Illes Balears i secretària general del PSIB-PSOE s’ha pogut desplaçar a Eivissa per mantenir una reunió amb el Consell Insular i els alcaldes d’Eivissa, entre ells els socialistes Rafa Ruiz i Josep Marí Ribas. Com ha afirmat Francina Armengol, “el diàleg, la col·laboració i l’entesa institucional han estat una constant en la gestió de la pandèmia i la desescalada i el mateix esperit guiarà la recuperació econòmica i social d’Eivissa i Balears”.

La presidenta ha explicat a Eivissa les mesures que s’ha portat a terme:

  • Protegir milers de treballadors i empreses amb els ERTO.
  • Pla pilot de turisme que posiciona Eivissa i les Illes com a primera destinació turística segura d’Espanya.
  • Facilitar liquiditat a PIMEs a través de la línia extraordinària d’ISBA: a Eivissa ja s’han aprovat 97 operacions per valor de 8,34M€. A més, ara el Consell col·laborarà amb 500.000€ que mobilitzaran 3M€ més en préstecs per al teixit empresarial eivissenc.
  • Duplicar la renda social a Eivissa per arribar a un total 1.358 famílies.
  • Una convocatòria de 15M€ en ajuts directes de fins a 3.000€ als autònoms, que complementa les posades en marxa pel Consell i els ajuntaments.
  • Aprovar el Decret Covid-19 que a Eivissa tindrà un impacte econòmic estimat de 528M€ i 4.663 llocs de feina.

Francina Armengol ha afirmat que “no recuperarem d’un dia per l’altre l’activitat econòmica, la “vella normalitat”, però sí tenc clar que ho hem de fer sumant les idees, esforços i voluntat de tots. Així ho farem Govern, Consell d’Eivissa i ajuntaments. I ho aconseguirem perquè ho farem junts, perquè treballam en equip, perquè el compromís de tots impulsa el nostre avanç”.

Visita al laboratori de l’Hospital Can Misses

El Laboratori de Microbiologia de l’Hospital Can Misses podrà processar diàriament fins a 300 proves PCR (sigla en anglès de reacció en cadena de la polimerasa) per al diagnòstic de la COVID-19. Fins ara es podien processar fins a 48 PCR al dia, per la qual cosa la capacitat màxima de processament es multiplica per sis.Actualment s’estan adequant els espais per a instal·lar nova tecnologia, que consistirà en un nou extractor automatitzat d’RNA i dos termocicladors. Les actuacions donaran una autonomia major al Laboratori de l’Hospital, la qual cosa permetrà reduir significativament el nombre de proves que es derivaven a l’Hospital Universitari Son Espases per a ser processades. Els pacients, així, es beneficiaran d’un servei més eficient i àgil.

Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez; del director general del Servei de Salut, Juli Fuster; de la responsable del servei de Microbiologia; Adoración Hurtado, i de la directora gerent, Carmen Santos, amb l’equip directiu de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, ha visitat les actuacions d’habilitació.Armengol ha «agraït especialment» la feina dels treballadors del Servei de Salut i, en concret, dels professionals de Can Misses i dels que treballen al Laboratori, ja que «són un pilar fonamental de tot el nostre sistema de salut i, sense ells, res de tot el que hem avançat no hauria estat possible».

Comments are closed