Francina Armengol a Eivissa: “Necessitam un govern socialista per seguir lluitant per fer justícia”

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha fet una crida a la mobilització a les eleccions generals del 10 de novembre perquè “necessitam un govern socialista” amb Pedro Sánchez, ja que “ens hi jugam molt: la nostra terra, els nostres drets, el present i, sobretot, el futur”.

L’endemà de l’exhumació del dictador, Francina Armengol ha dit que “avui Espanya és més hermosa”. Segons ha explicat “els moments més motius” que ha viscut com a presidenta han estat els de l’aprovació de la Llei de Fosses i tots els treballs que s’han fet de recuperació de les persones repressaliades pel franquisme: “Molta gent ha mort sense poder trobar els seus familiars. Hem de seguir lluitant per fer justícia, hi ha molta gent que espera molt de nosaltres”.

La presidenta balear també ha alertat que “és molt diferent un govern de dretes o un govern de Pedro Sánchez”. Per a les dretes, les Illes Balears “no existim”, i ha advertit que “no creuen ni en la sostenibilitat, ni en l’educació inclusiva, ni en la sanitat universal…”

Francina Armengol ha tancat amb el seu discurs l’acte del PSOE que s’ha celebrat aquesta tarda a Sant Antoni de Portmany, que també ha comptat amb les intervencions del secretari general de l’agrupació local, Antonio Lorenzo, i del president de la Comissió Gestora de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas.

Hernanz: “Tancar el pas a les dretes”
La candidata eivissenca del PSOE al Congrés, Sofía Hernanz, ha dit que “el proper 10N els progressistes hem de mobilitzar-nos massivament per mantenir el camí de progrés, trencar el bloqueig i tancar el pas definitivament a les tres dretes que ja governen juntes a Madrid, Andalusia o Múrcia”. Hernanz ha remarcat que “el vot socialista és l’únic vot útil que garanteix un govern estable, coherent i progressista”.

Sofía Hernanz també ha remarcat que “aquest país no pot aguantar ni un dia més el bloqueig que han imposat Podem, Ciutadans i el PP”. La candidata ha fet una crida perquè “el dia 10 deixem endarrere el bloqueig i la ultradreta”, insistint que només el PSOE garanteix un govern progressista a partir del 11 de novembre.

Patricia Abascal, per la memòria històrica
La candidata socialista al Senat per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, ha començat la seua intervenció referint-se al dia històric viscut ahir, amb l’exhumació del dictador Franco del Valle de los Caídos: “Ahir vaig reviure la meua història i la de la meua família, que es van haver d’exiliar per culpa seua. 32 anys d’exili a Mèxic per defensar les idees que ens identifiquen: igualtat, llibertat i fraternitat, i que avui segueixen tan vigents en el nostre ADN com a partit”.

Com ha dit Patricia Abascal, “perquè defensam més que mai la igualtat entre persones en tots els àmbits de la societat, perquè defensam més que mai la llibertat per poder expressar-nos, per poder decidir sobre nosaltres mateixos i defensam més que mai la fraternitat, perquè no hi hagi confrontació, perquè no hi hagi exclusió i perquè avancem com a societat.”

“Ahir va ser un dia històric, però queda molt per fer i només un govern socialista fort pot fer-ho”, ha advertit la candidat al Senat per Eivissa i Formentera.

Comments are closed