Francina Armengol anuncia que la pròxima legislatura elevarà als 50 milions d’euros la inversió en polítiques actives d’ocupació per a aturats de llarga durada

La candidata del PSIB-PSOE al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presentat els 140+4 compromisos electorals dels socialistes a Eivissa, en un acte que ha comptat amb la participació del candidat al Consell d’Eivissa, Vicent Torres, i de la candidata al Parlament per Eivissa, Pilar Costa.

Uns compromisos que, tal com ha recordat Armengol, “són compartits entre molta de gent entre entitats, ciutadans i militants, que es plasmen en 140+4 mesures pels 140 anys d’història que compleix el Partit Socialista, pels 4 anys més de govern que aspiram a tenir i per les 4 illes que s’han de sentir representades en l’avanç que volem per als ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes”.

De fet, la candidata socialista ha volgut deixar clar que “tots els compromisos estan plantejats des del rigor econòmic, des de l’experiència de govern i amb la garantia que, si governam, els durem a terme com hem fet des del 2015”.

Durant l’explicació del programa electoral del PSIB-PSOE, Armengol ha anunciat que elevarà fins als 50 milions d’euros la inversió en polítiques actives d’ocupació per a aturats de llarga durada, especialment els majors de 45 anys, perquè “són els que més dificultats tenen per a reincorporar-se al mercat de treball”.

Així i tot, la candidata socialista també ha fet referència als joves, per als quals ha anunciat un nou dret de ciutadania, com és el fet de garantir que formació sigui igual a feina. “Quan un jove titulat amb formació professional superior o amb formació universitària no hagi trobat feina després d’un any d’haver acabat, tendrà garantits 6 mesos de feina des de l’administració pública en l’àmbit en el qual s’hagi especialitzat, és un compromís que assumim perquè volem que els nostres joves es formin, que tenguin feina i que el nostre talent pugui quedar a les illes”.

Armengol també ha fet referència a un altre dels problemes actuals dels joves, com és la dificultat per accedir a un habitatge digne, especialment a l’illa d’Eivissa. Per això, la candidata socialista s’ha compromès a garantir l’habitatge com el cinquè pilar de l’Estat del Benestar, “incorporant la rehabilitació d’habitatges i controlant els preus del lloguer de la nostra comunitat autònoma per garantir que les persones que més dificultats tenen puguin accedir a un habitatge”.

En relació a la mobilitat, Armengol ha insistit en què els socialistes treballaran per “garantir la integració tarifària amb tots els ciutadans de totes les illes perquè qui es desplaci des d’Eivissa no tengui les incomoditats que té ara per utilitzar el transport públic a Palma”.

Finalment, Armengol també ha explicat les propostes relatives al cicle vital de les persones, remarcant que “l’etapa educativa de 0 a 3 anys serà gratuïta i universal la pròxima legislatura, seguirem avançant en infraestructures educatives per Eivissa, ampliarem la carta de serveis sanitaris i socials també en aquesta illa i farem realitat el nou centre de salut, la residència per a metges que hagin de venir a Eivissa i a Formentera, els llits de mitja i llarga estada per a persones amb convalescència i l’espai per a associacions de malalts a l’antic Can Misses”.

Per part seva, el candidat al Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha defensat la necessitat de seguir governant “per consolidar polítiques de recuperació de drets socials, de serveis públics i de pau social, perquè l’altra opció és la retallada de drets i la recentralització amb les dretes”.

La candidata al Parlament per Eivissa, Pilar Costa, ha fet un repàs a tot el que s’ha aconseguit aquests quatre anys destacant que “hem solucionat problemes per a Eivissa que eren històrics”.

Leave a Reply