Francina Armengol destaca la pròrroga dels ERTO: “Reforçam la protecció i afavorim la reactivació”

La presidenta de les Illes Balears i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha destacat la importància de l’acord per a la pròrroga dels ERTO: “Reforçam la protecció i afavorim la reactivació de treballadors, empreses i salaris fixant les bases de la recuperació”. Com ha destacat, “els agents socials i econòmics estan fent una gran feina que cal reconèixer i el consens, el diàleg social a Balears, una vegada més és garantia d’avanços”.

Francina Armengol ha destacat que es prorroguen els ERTO, les prestacions i les bonificacions, i s’augmenten les exoneracions a empreses per incentivar la reincorporació dels treballadors. Les majors exoneracions (d’entre el 85-95%) aniran a empreses amb treballadors actius. També a empreses en ERTO (fins al 85%).

A més, es reprenen les pujades salarials previstes en els convenis col·lectius d’hostaleria i comerç. Les bonificacions i exoneracions compensaran el cost a empreses fent possible l’increment salarial. Un nou acord social que beneficiarà més de 200.000 treballadors.

Comments are closed