Francina Armengol: “El problema dels espanyols i les espanyoles no és Vox, és el PP”

La candidata socialista ha denunciat les mentides del PP en campanya, assegurant que “tota Galícia sabia que Marcial Dorado era narcotraficant menys Feijóo, que era el president de la Junta”

La candidata del PSIB-PSOE al Congrés, Francina Armengol, ha assistit a un acte electoral a Eivissa, en el qual també han participat la número 3 al Congrés, Milena Herrera, el candidat de la coalició progressista d’Eivissa i Formentera al Senat, Juanjo Ferrer, i el secretari general dels Socialistes d’Eivissa, Josep Marí Ribas.

Armengol ha criticat que “el problema dels espanyols i les espanyoles no és Vox, és el PP, que s’ha menjat el marc ideològic sencer de Vox, i el que faran ja no és una amenaça, a Balears ja és una realitat que patim”.

Per això, la candidata socialista ha recordat que “falten 4 dies per guanyar les eleccions i que Espanya pugui continuar amb un govern socialdemòcrata que interessa molt a la nostra comunitat autònoma, per defensar tot allò que depèn de tenir un govern honest, digne, que representa les grans majories socials i que creu en els reptes que tenim al davant”.

En aquest sentit, la candidata al Congrés ha explicat que “en democràcia està bé discrepar, debatre i contraposar idees, el que no és possible és mentir i enganar a la gent, i el que està fent el PP aquesta campanya és una vergonya absoluta”. Armengol ha recordat com el PP va començar dient que el govern de Pedro Sánchez era il·legítim, com després van intentar destruir la imatge del candidat socialista i com avui Feijóo ha mentit explicant la seva relació amb Macial Dorado, del qual “tota Galícia sabia que era un narcotraficant menys ell, que era el president de la Junta de Galícia”.

Davant això, Armengol ha assegurat que “diumenge es tracta de defensar els valors democràtics que tant ens ha costat aconseguir entre tots i totes, els drets i les llibertats, votant al Partit Socialista”.

A més a més, la candidata socialista ha criticat que el nou Govern de les illes hagi eliminat la igualtat com a política transversal o la conselleria de medi ambient, que hagi  posat les polítiques LGTBI a la Direcció General de Dependència i que a Eivissa estiguin amb la Direcció Insular de Salut Mental. “La violència masclista existeix, i a les dones se’ns maltracta, se’ns tortura, se’ns viola i se’ns assassina pel fet de ser dones, negar el concepte de violència masclista és negar la realitat i això estimula que n’hi hagi més”, ha asseverat Armengol.

També ha carregat contra la negació de la bandera LGTBI, “una bandera de llibertat que si es nega, s’estimulen delictes d’odi, més agressivitat i més frustració, i això no és el que necessita Balears”.

Per a Armengol, el 23 de juliol la ciutadania també es juga la reforma laboral, “que per les Illes Balears ha estat vital, amb 8 de cada 10 contractes indefinits, la qual cosa ha anat sobretot en benefici dels joves i les dones de la nostra comunitat autònoma”.

Per tot plegat, la candidata socialista ha insistit en què “el vot útil i eficaç perquè Pedro Sánchez sigui president, Milena Herrera diputada i Juanjo Ferrer senador, és el vot al Partit Socialista, perquè molta gent ens espera i si nosaltres no hi som, els més vulnerables i la classe mitjana i treballadora no tenen veu”.

Per part seva, la número 3 al Congrés, Milena Herrera, ha anunciat un Pacte d’Estat per a la defensa i la promoció dels drets de les persones majors, “per donar la dignitat que es mereixen en tots els sentits, començant per les pensions”.

Herrera també ha parlat de la salut mental com un “problema d’Estat”, per la qual cosa ha avançat que “reforçarem els especialistes en els centres educatius i la coordinació amb el sistema de salut, perquè educació i salut vagin plegats en un problema que afecta molts joves”.

Finalment, s’ha referit a la necessitat que la Llei de Riscs Laborals tengui una visió feminista, assegurant que “tractarem les malalties de les cambreres de pis, les cuidadores i les netejadores com a malalties professionals, tenint en compte que aquesta legislatura s’ha recuperat la cotització de les cuidadores no professionals”.

“El vot ens iguala, i jo deman que tothom vagi a votar perquè molta gent espera que els representem a partir del 23 de juliol”, ha conclòs Herrera.

Source: Federació de EIVISSA – Portada FSE

Comments are closed