Sant Josep ajudarà a pagar lloguers de persones afectades per la Covid-19

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha fet una primera estimació de l’impacte que tendrà la pandèmia en els seus pressupostos d’enguany. Així, es calcula una pèrdua d’ingressos pel consistori que «serà d’entre 3 i 5 milions d’euros», com ha dit l’alcalde, Josep Marí Ribas, en L’Alcalde Respon d’aquest migdia. «Algunes partides les podrem reduir, però també és important reforçar el nostre nivell de despesa pel que fa a ajuts socials com mantenir l’esforç inversor que feim des de l’Ajuntament i podria ser que entréssim en dèficit».

Per respondre a la situació s’està treballant en un pla de reactivació econòmica que es vol portar a un plenari extraordinari previst per la setmana que ve i en el que s’ha comptat també amb les aportacions de la resta de grups municipals: «Ens hem posat bastant d’acord entre totes les formacions en les mesures que hem de fer, com la reducció o l’ajornament de taxes i impostos», ha assenyalat el batle. També ha recordat que davant un possible desequilibri pressupostari, la Corporació disposa «del coixí del superàvit que tenim acumulat d’anys anteriors, que ens permetrà aguantar una possible davallada d’ingressos que de moment només és una previsió, perquè dependrà de si finalment podem tenir alguna activitat econòmica enguany».

Per aquestes mesures es compta també amb la resta d’institucions, com el compromís del Govern de participar en un ambiciós pla de dinamització del comerç local que preveu ajuts directes per autònoms i microempreses, al que l’Ajuntament destinarà 250.000 euros, la mateixa quantitat que també ha compromès el Consell.

En l’àmbit social, el compromís és «no deixar ningú enrere», i en aquest sentit també està previst concedir ajuts per un import total de 200.000 euros específicament per a aquelles persones que estiguin en risc de perdre el seu habitatge de lloguer per causa de la crisi derivada del Covid-19. A més, davant l’augment de casos que atenen els serveis socials municipals, està prevista la imminent incorporació de dos treballadors socials més que reforçaran el seguiment dels casos, que es resolen sense llistes d’espera.

Marí Ribas ha agraït el comportament «exemplar» dels vesins del municipi en la primera fase de la desescalada i ha recordat que a partir del proper 25 de maig, «si tot va segons el previst» serà possible accedir amb menys restriccions encara a les terrasses dels establiments, i també al seu interior «ocupant un terç de la seva cabuda».

Comments are closed