Josep Marí Ribas critica la falta d’actuació del Consell Insular contra el turisme d’excessos i les festes il·legals

El secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE), Josep Marí Ribas, ha criticat la falta d’actuació del Consell Insular contra el turisme d’excessos i les festes il·legals. Marí Ribas ha declarat que l’administració insular, “com a institució de govern de l’illa, i com a responsable, a més a més, de la promoció i l’ordenació del turisme, té l’obligació, i hauria de tenir la voluntat, que no la té, de liderar una resposta a aquestes problemàtiques”.

“El Consell d’Eivissa s’ha de comprometre de manera clara en la lluita contra les festes il·legals, liderant i coordinant la resposta del conjunt de les administracions, cada una amb les seues responsabilitats i competències”, i també “actuant” a través del servei d’inspecció turística: “El Consell Insular ha de perseguir i sancionar els habitatges turístics que acullen aquestes activitats il·legals, ja que les hi pot obrir expedient per retirar la llicència turística, per incompliment de les condicions”.

“El que no pot ser és tenir una problemàtica com aquesta i que el Consell Insular es posi totalment de perfil, dient que no pot fer res, invocant canvis de lleis que són molt difícils o impossibles”, ha remarcat. Marí Ribas ha insistit que “amb les lleis actuals, amb els instruments actuals, es pot actuar, s’ha d’actuar, i això és el que hauria de fer aquest Consell Insular”.

Segons el secretari general socialista, Vicent Marí “està eludint la seua responsabilitat de liderar, coordinar i promoure mecanismes d’actuació del conjunt de les administracions davant dels riscos presents”, i “tampoc està treballant en un full de ruta per a superar definitivament el model del turisme d’excessos, al qual l’illa d’Eivissa hi ha de renunciar per sempre més”. Marí Ribas critica que el PP “s’està posicionant en contra de determinades restriccions, per exemple les que s’han posat per a la zona de Sant Antoni afectada pel decret del turisme d’excessos”.

El secretari general del FSE-PSOE critica que el PP “torna al model de sempre, basat en la massificació i en la saturació”, amb mesures com el Reglament de simplificació administrativa del Consell Insular, el qual “no té altre objectiu que promoure un nou increment de les activitats turístiques en sòl rústic i eliminar determinats controls sobre activitats constructores, com per exemple les que permeten obtenir una llicència d’habitatge turístic”.

Marí Ribas ha exigit a Vicent Marí “que abandoni aquest model de turisme massiu i d’excessos, i que es comprometi amb un canvi de model per a Eivissa basat en la qualitat i amb la sostenibilitat”, ja que “no podem sortir de la crisi repetint els errors del passat”.

El secretari general ha posat l’exemple del Pla Estratègic de Sant Antoni, que “està aturat”, i ha exigit al Consell Insular que treballi conjuntament amb tots els ajuntaments “en favor d’actuacions i d’inversions que ajudin a un desenvolupament econòmic amb criteris de qualitat i sostenibilitat mediambiental”.

Josep Marí Ribas també s’ha referit a la visita de dirigents del PP a Eivissa en les últimes setmanes, els quals han vengut a l’illa a criticar l’estratègia i la promoció turística que es fa a Balears. “Algú els ha dit que la promoció, l’ordenació i la informació turística d’Eivissa són competència del Consell Insular? Són ells els responsables de la gestió del turisme d’aquesta illa”, ha recordat el secretari general socialista.

“Per la nostra part, des del PSOE, ens comprometem a seguir treballant en favor de l’erradicació del turisme d’excessos a la nostra illa”, ha insistit Marí Ribas, així com a “seguir treballant en favor d’un model turístic basat en la qualitat, en la sostenibilitat i que redundi en la millora de les condicions de vida del conjunt de la ciutadania”.

El secretari general ha destacat que “l’inici de la recuperació és una realitat, i des del PSOE tenim la confiança que tendrem una bona temporada, a pesar de les circumstàncies tan difícils en les quals encara ens trobam”. Una recuperació que “és possible gràcies a l’esforç de tothom, del conjunt de la ciutadania.” Marí Ribas també ha volgut donar el missatge que “no ens podem confiar, que hem de continuar amb les màximes precaucions, i que hem de fer cas a les restriccions que marquen les autoritats sanitàries”.

Comments are closed