Josep Marí Ribas destaca “els avanços en habitatge, feminisme i medi ambient” del 40è Congrés Federal del PSOE, que són “molt necessaris per a Eivissa”

El secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE), Josep Marí Ribas, ha destacat “els avanços en habitatge, feminisme i medi ambient” del 40è Congrés Federal del PSOE, àmbits d’actuació del partit per als pròxims anys que són “molt necessaris per a Eivissa”. El 40è Congrés del PSOE ha suposat “una renovació de persones i d’ànims per seguir governant aquest país”, i també “en favor de les Illes Balears i d’Eivissa”, ha destacat el secretari general de la FSE.

“A Eivissa som una zona tensada pel problema de l’habitatge”, com ha recordat Marí Ribas. Davant d’aquest greu problema, el 40è Congrés Federal ha servit per donar “garanties que tant el govern central com el govern autonòmic faran cas i aplicaran la Llei estatal d’Habitatge”, que serà la primera de la democràcia. A més, el secretari general eivissenc, que és conseller balear de Mobilitat i Habitatge, ha destacat el compromís socialista, ja reflectit en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2022, de donar “importants ajudes als joves perquè es puguin emancipar”, que seran tant per accedir a un habitatge com per a l’accés a la cultura.

Marí Ribas ha felicitat l’exconseller balear i actual director de gabinet de la Vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Marc Pons, qui formarà part de la nova Executiva Federal del PSOE com a secretari de Transició Ecològica Justa i la Preservació de la Biodiversitat. “Estic segur que farà una gran feina i que serà de molta ajuda en definir propostes en favor d’unes illes més sostenibles com volem els i les socialistes”.

El projecte polític del PSOE per als pròxims anys, liderat pel secretari general i president d’Espanya, Pedro Sánchez, inclou un impuls a altres àmbits d’actuació que “són les senyes d’identitat” del partit, com el “feminisme, la defensa del medi ambient, l’educació, les polítiques laborals i l’enfortiment de l’Estat del Benestar”.

Marí Ribas també ha volgut destacar el compromís del PSOE en l’impuls a la ciència i la sanitat pública, que són “fonamentals en un país avançat i que protegeix al conjunt de la ciutadania sense exclusions”. “Ho hem vist en aquesta pandèmia, necessitam invertir més en ciència, innovació i tenir un sistema públic de salut amb els màxims recursos possibles”, i “només el Partit Socialista és garantia que així serà”.

En el 40è Congrés del PSOE, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a València, la delegació eivissenca ha estat encapçalada per Josep Marí Ribas, que hi ha participat com a delegat, com també la diputada Sofía Hernanz, i han assistit representants de totes les agrupacions socialistes de l’illa (Eivissa, Santa Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja), que hi han acudit com a convidats dins de la delegació balear, que ha tengut al capdavant la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol.

Comments are closed