Josep Marí Ribas: “Eivissa serà un dels territoris més beneficiats per la Llei Estatal d’Habitatge”

El secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) i conseller balear d’Habitatge i Mobilitat, Josep Marí Ribas, considera que “Eivissa serà un dels territoris més beneficiats de la futura Llei Estatal d’Habitatge”, anunciada aquesta setmana pel president del Govern, Pedro Sánchez.

“Serà la primera Llei Estatal d’Habitatge de la democràcia, i ens donarà a les autonomies i als ajuntaments instruments per ajudar a garantir el dret a l’habitatge, que en territoris com les nostres illes, i molt especialment a Eivissa, és un problema de primer ordre”. A més, “donarà cobertura i un impuls a les mesures que ja hem iniciat a Balears, que ja hem estat pioners a tot l’Estat amb la llei autonòmica i les polítiques d’ajut a l’accés a l’habitatge.

Marí Ribas ha destacat el compromís de Pedro Sánchez d’aprovar una llei “que oferirà cobertura jurídica a l’habitatge social i protegit”, i que “serà una norma garantista de drets, sòlida, completa i transversal”, com ha dit el president d’Espanya.

A més, els Pressupostos Generals de l’Estat de 2022 inclouran un Pla especial perquè els joves pugui accedir a l’habitatge de lloguer, que consistirà en un Abonament Jove d’habitatge que estarà dotat amb 250 euros mensuals durant dos anys, que beneficiarà a joves d’entre 18 i 35 anys, amb ingressos anuals inferiors a 23.725 euros.

En el cas de les famílies més vulnerables, el president Pedro Sánchez ha anunciat que aquest Abonament Jove podrà completar-se amb més ajudes directes al lloguer, de fins al 40% del seu valor.

Comments are closed