Josep Marí Ribas: “El PSOE és la garantia d’institucions honestes al servei del bé comú i de la ciutadania”. El Comitè Insular de la FSE demana “una sortida social a la crisi”, enfront de les “polítiques de sempre” de la dreta a Eivissa.

El secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE), Josep Marí Ribas, ha manifestat el compromís del partit amb “una sortida social a la crisi de la pandèmia, per una recuperació justa i en favor del conjunt de la ciutadania”. Així ho ha dit davant del Comitè Insular de la FSE, màxim òrgan entre congressos, que s’ha reunit per fer balanç de la situació política, marcada, evidentment, per la lluita contra la pandèmia i la sortida a la crisi, i establir els compromisos polítics per als pròxims mesos.

Josep Marí Ribas ha assegurat davant del Comitè que “el PSOE és la garantia d’institucions honestes al servei del bé comú i de la ciutadania”. “Les circumstàncies han volgut que sigui el nostre Partit qui lideri, des del govern de les principals institucions de les nostres illes i del país, la lluita contra el virus, el suport a les persones afectades, el sosteniment dels sectors econòmics i la recerca de camins per a la recuperació”.

Amb el Govern de Pedro Sánchez, “Espanya ha prioritzat una resposta social a la crisi: mobilització de recursos i mesures contundents amb el primer objectiu de salvar vides; coixí social sense precedents en el nostre país per protegir treballadors i treballadores, famílies i persones més vulnerables; i injecció econòmica mai vista per part l’Estat i d’Europa en suport dels sectors productius i en favor de la recuperació”.

Una línia d’acció que “també segueixen la resta d’institucions amb governs presidits per socialistes”, com són el de la Comunitat Autònoma, amb Francina Armengol, i els ajuntaments d’Eivissa, amb Rafa Ruiz, i de Sant Josep de sa Talaia, primer amb el mateix Marí Ribas i des del mes de març amb Ángel Luis Guerrero.

El secretari general Socialista ha recordat que les mesures que s’han pres per fer front a la crisi de la pandèmia “són molt diferents de les que varen decidir els diferents governs de la dreta en l’anterior crisi econòmica iniciada en 2008”, quan “el país, la comunitat balear i Eivissa en particular, varen patir les pitjors retallades que es recorden, es varen disparar les desigualtats socials, es va precaritzar el mercat laboral, es va promoure una activitat econòmica descontrolada en el sector turístic i es varen agreujar enormement problemes que encara arrossegam des d’aquella etapa, com les dificultats per accedir a un habitatge”.

Marí Ribas ha fet referència a l’últim escàndol de l’Ajuntament de Sant Antoni, amb la dimissió d’un regidor del PP després que s’hagi sabut que va construir una casa i una piscina il·legals. S’ha demostrat, ha dit el secretari general de la FSE, que el Partit Popular “és el mateix de sempre a la nostra illa”.

El Consell Insular, amb Vicent Marí, ha tornat a les polítiques de la dreta: “No hi ha per part del Consell un full de ruta per una sortida social a la crisi; no hi ha una proposta de model territorial i turístic sostenible, controlat i de futur per a la nostra illa; i no hi ha voluntat de col·laboració amb els ajuntaments de l’illa per definir de manera conjunta i amb lleialtat el camí a seguir quant a reforç dels serveis públics, impuls a la inversió i ajuts per a la recuperació”.

El Comitè Insular de la FSE ha aprovat una resolució en què es reitera “el nostre compromís en favor de les persones que passen per més dificultats, col·lectius vulnerables, famílies, treballadors i treballadores i sectors econòmics més afectats per la crisi de la pandèmia”.

També s’ha acordat manifestar l'”immens agraïment al sector sanitari per la seua lluita incansable durant la pandèmia i ens comprometem a seguir defensant i millorant el nostre sistema públic de salut enfront del model de privatitzacions i retallades de la dreta, ja que una prestació de salut gratuïta, de qualitat i universal és un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar i de la igualtat entre totes les persones”.

La FSE s’ha compromès a “redoblar els esforços per una sortida social a la crisi de la pandèmia, per una recuperació justa i en favor del conjunt de la ciutadania”, a “seguir treballant amb la màxima dedicació per consolidar els governs progressistes a les institucions” i “construint una alternativa sòlida, honesta i il·lusionant” als governs de la dreta del Consell Insular i dels ajuntaments de Santa Eulària, Sant Antoni i Sant Joan.

Comments are closed