Josep Marí Ribas: “El PSOE s’està preparant per recuperar el Consell Insular”. El Comitè Insular de la FSE manifesta el seu “rebuig al model turístic de massificació i desprotecció del territori” i aposta per “una ocupació estable i de qualitat” per als treballadors i les treballadores d’Eivissa.

La Federació Socialista d’Eivissa es prepara per “oferir propostes a la ciutadania per recuperar el Consell Insular”. Així ho ha manifestat el secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa, Josep Marí Ribas, qui remarca que l’illa necessita un govern socialista, “com tenim a Espanya i a les Illes Balears”, per afrontar els problemes de la ciutadania.

El secretari general ha posat l’exemple dels problemes de massificació i saturació, amb un Vicent Marí que “repeteix el mateix titular des de fa tres anys, però que no concreta cap proposta”. Marí Ribas ha criticat la contradicció d’un Partit Popular que “diu, d’una banda, que vol limitar els vehicles, i al mateix temps es manifesta en contra de les mesures per aturar el creixement de places turístiques”.

A més, el secretari general ha lamentat la falta d’inversió en el transport públic d’Eivissa, amb unes noves concessions que acumulen anys de retard per part del govern del PP i Cs del Consell Insular.

Marí Ribas ha realitzat aquestes manifestacions amb motiu de la reunió del Comitè Insular de la FSE-PSOE, màxim òrgan del partit entre congressos, que s’ha celebrat aquest matí al Centre Cultural Cervantes de Sant Antoni de Portmany. En la reunió hi han participat els nous membres que en formen part després de la celebració del 5è Congrés de la FSE-PSOE i de les assemblees locals que han tengut lloc a les últimes setmanes. El Comitè Insular de la FSE-PSOE manté els mateixos membres a la mesa que en l’anterior etapa: José María Costa com a president, i Verónica Lorente i Alan Ripoll com a secretaris.

Resolució per un turisme sostenible
El Comitè ha aprovat una resolució de compromís a “oferir a la ciutadania de l’illa una alternativa al model turístic de massificació i desprotecció del territori que representa el govern de dretes del Consell d’Eivissa, i fer-lo realitat a partir del 2023 liderant una nova majoria progressista a la màxima institució insular”. També es compromet a continuar treballant “en favor de l’aprovació de la nova Llei Turística de les Illes Balears com a instrument fonamental per al desenvolupament d’un turisme social, sostenible, circular i de qualitat, que redundi en favor del conjunt de la ciutadania de la nostra illa”.

La resolució aprovada recorda que, a pesar de l’aposta per la qualitat, la sostenibilitat i la defensa dels treballadors i de les treballadores del turisme de la indústria turística que suposa la nova Llei, “ens trobam uns partits de la dreta a l’oposició a les Illes Balears que s’han desmarcat d’aquestos amplis acords durant la tramitació de la Llei, fet que demostra, una vegada més, el seu nul interès en l’aplicació de criteris socials i mediambientals en el turisme”.

Ens trobam, a més a més, amb “un govern del Consell Insular d’Eivissa governat per la dreta, que és qui ha d’aplicar aquesta Llei, que en comptes d’apostar per la sostenibilitat, ha anunciat que vol promoure modificacions territorials per permetre noves activitats turístiques en sòl rústic i espais protegits; que en tota la legislatura no ha donat cap passa respecte a l’elaboració del Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics d’Eivissa; i que continua sense oferir propostes concretes a compromisos de legislatura, com va ser el de proposar una regulació de l’entrada de cotxes de lloguer i caravanes a la nostra illa, que continua sent una declaració d’intencions sense més concreció”.

Resolució per una ocupació estable i de qualitat
El Comitè Insular de la FSE ha aprovat una altra resolució en què es compromet a “continuar treballant en favor d’una ocupació estable i de qualitat a l’illa d’Eivissa, especialment per a les dones, els joves i les persones més vulnerables, amb especial atenció sobre l’augment de l’ocupació qualificada a dins i a fora del sector turístic”.

Les dades de conjuntura laboral del mes abril han situat Eivissa com a “líder en creació d’ocupació digna, estable i de qualitat”, amb una creació de 9.243 llocs de feina indefinits, amb el qual el 90% de contractació que es genera és indefinida, el qual era del 20% fa exactament un any, i una reducció del 61,6% de l’atur respecte del mateix mes de l’any passat, el qual representa la major reducció de l’atur de la comunitat autònoma i de l’Estat Espanyol.

S’han recuperat, per tant, a la nostra illa 6.554 llocs de feina respecte del mes d’abril de 2021 i la xifra d’aturats és actualment de 4.261 persones, el qual representa un mínim històric, ja que es troba per davall de dos xifres de temporades rècord a l’Illa d’Eivissa (4.911 en 2007 i 5.450 e 2019).

Aquestes dades “mostren com els governs progressistes estam treballant per solucionar un dels principals problemes d’aquesta terra, i que tanta importància té per a les persones, i que mantenim el nostre ferm compromís amb els treballadors de la nostra terra, com a valor fonamental i fundacional de la nostra organització, a la vegada que demostram que els socialistes sabem gestionar l’economia posant per davant a les persones, sense renunciar al creixement econòmic”. Unes dades històriques que han estat possibles gràcies, entre altres factors, a l’aprovació del Reial decret llei 32/2021 de reforma laboral en el Congrés dels Diputats el passat 3 de febrer, amb el qual “es va obrir un nou paradigma laboral, apostant per una ocupació de qualitat i que ha dignificat milions de llocs de treball”.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ EN FAVOR DE LA SOSTENIBILITAT DEL TURISME A L’ILLA D’EIVISSA (1)

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DEL COMITÈ INSULAR DE LA FSE-PSOE SOBRE LA MILLORA DE L’OCUPACIÓ A L’ILLA D’EIVISSA

Comments are closed