Josep Marí Ribas: “Els socialistes complim amb el compromís de posar l’habitatge en el centre de les polítiques progressistes”

El PSIB-PSOE ha organitzat una nova trobada virtual amb la militància per parlar del dret a l’habitatge i de les polítiques posades en marxa en aquest sentit pel Govern. L’acte ha comptat amb la participació del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí “Agustinet”, qui ha destacat que s’incrementarà el parc d’habitatge públic en més de mil pisos més aquesta legislatura, el que representa un increment de més del 50% respecte l’actual.

El conseller ha exposat que la feina iniciada pel Govern presidit per Francina Armengol el 2015 ha evidenciat que “els socialistes complim amb el compromís de posar l’habitatge en el centre de les polítiques progressistes”, alhora que ha reivindicat les mesures en aquest sentit com una de les “marques més importants que poden fer governs progressistes i d’esquerres, en defensa de qui més ho necessita”.

Marí, així mateix, ha destacat que el dret a l’habitatge és un dret constitucional “que les administracions tenim l’obligació de garantir” i que, especialment, “els socialistes tenim l’obligació de fer-hi feina i de situar-nos-hi en una posició destacada”.

En aquest sentit, el socialista ha palesat la delicada situació en què es troben les Illes Balears pel que fa a l’habitatge, destacant que l’escassetat de sòl i la pressió dels preus -fruit d’un mercat turístic que pressiona sobre aquests- “provoquen una tempesta perfecta perquè no hi hagi habitatge a preu raonable a disposició de la gent”.

Per revertir aquesta situació, Marí ha explicat que la política del Govern, des de 2015, se centra en ampliar el parc d’habitatge públic, a través de noves construccions o d’altres fórmules, per posar-lo a disposició de qui ho necessiti amb lloguers socials a preus assequibles que no superin el 30% dels ingressos de la unitat familiar.

Si l’any 2015 el govern d’Armengol es va trobar amb un parc públic d’uns 1.800 habitatges, la intenció és que en aquesta legislatura en siguin més de mil més, és a dir, més d’un 50% d’increment. “El PP no va fer polítiques d’habitatge; els socialistes en arribar al Govern ens vàrem trobar que, fins i tot, un terreny que s’havia de destinar a habitatge protegit s’havia venut per fer-hi un hotel”, ha denunciat Marí.

Comments are closed