Josep Marí Ribas en el Primer de Maig: “Hem d’aconseguir la reactivació i la recuperació dels llocs de feina que s’han perdut a Eivissa per culpa de la pandèmia”

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol que aquest Primer de Maig serveixi de “reconeixement al conjunt de treballadors i treballadores de la nostra illa, sense els quals no hauríem pogut fer front a la crisi sanitària i als seus devastadors efectes damunt de la nostra societat”, ha dit el secretari general, Josep Marí Ribas.

El PSOE participa avui en la jornada reivindicativa del Primer de Maig, que per segon any no podrà celebrar-se amb la tradicional manifestació a causa de la pandèmia. “Durant l’últim any, i a pesar de la gravetat de la crisi, ha set gràcies al conjunt de treballadors i de treballadores que la ciutadania d’Eivissa ha tengut els serveis essencials garantits, tant els sanitaris, els d’ordre públic o el de subministraments i de serveis en general”. “El nostre immens agraïment ha d’anar per a tots ells i elles, amb motiu del Primer de Maig”, ha dit Marí Ribas.

El secretari general de la FSE-PSOE s’ha referit als efectes que la crisi provocada per la pandèmia ha tengut damunt del mercat laboral: “La nostra illa ha estat un dels territoris de tot el país més afectats per la destrucció de llocs de feina, a causa de la nostra dependència del turisme”. A partir del moment actual, “amb el procés de vacunació en marxa, que a partir d’aquest mes de maig agafarà un impuls definitiu, esperam obrir el camí de la reactivació econòmica i de la recuperació dels llocs de feina que s’han perdut a Eivissa per culpa de la pandèmia”.

El Partit Socialista defensa que la recuperació es faci assegurant “els llocs de feina, els ingressos i els drets dels treballadors i de les treballadores” i que “el diàleg social sigui l’instrument per avançar en una reactivació econòmica justa i que no deixi ningú endarrere”.

En aquest sentit, el secretari general de la FSE-PSOE considera que “un punt d’inflexió” serà l’arribada dels fons europeus per a la recuperació, el programa Next Generation, que suposarà “la inversió més grossa que rebrà la nostra illa i el nostre país d’ençà de l’entrada a la Unió Europea” i que a Eivissa suposarà un “impuls sense precedents a la diversificació, la modernització i sostenibilitat mediambiental del nostre model productiu”.

Amb motiu del Primer de Maig, Josep Marí Ribas també ha destacat que en aquesta crisi “els i les socialistes ens hem guiat pels nostres valors fundacionals de defensa dels treballadors i de les treballadores”. El secretari general ha citat les diferents mesures aprovades pels governs de Pedro Sánchez i de Francina Armengol en matèria sociolaboral: La posada en marxa i les diferents pròrrogues dels ERTO, la prestació extraordinària als fixos discontinus, les prestacions a autònoms, els diferents plans d’ajuda als sectors econòmics, la posada en marxa de l’Ingrés Mínim Vital i altres mesures concretes com la regulació del teletreball o la paralització dels desnonaments i les pròrrogues al lloguer d’habitatge.

“D’aquesta crisi hem de sortir tot i totes, sense deixar ningú endarrere”, ha insistit Marí Ribas, qui ha destacat que “els treballadors i les treballadores són la peça fonamental que ha permès la nostra societat afrontar els moments més durs de la crisi, i també són la clau perquè puguem superar-la de manera definitiva”.

Comments are closed