Josep Marí Ribas inaugura la nova oficina de l’IBAVI a Eivissa i visita els 86 HPO que hi ha en construcció al municip

L’IBAVI s’ha traslladat a l’edifici CETIS, un espai intermodal on s’ubica la nova oficina de l’IBAVI a l’illa. En la inauguració de la nova instal·lació, en què el conseller de Mobilitat i Habitatge i secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, ha destacat que representa un salt qualitatiu pel que fa a l’atenció a la ciutadania, amb un espai més adaptat a les necessitats de l’oficina. A la inauguració també han assistit el batle d’Eivissa, Rafel Ruiz; la tinent de batle, Elena López; el tinent de batle, i altres autoritats.

L’antiga oficina de l’IBAVI a Eivissa no disposava de l’espai suficient per atendre l’alta demanda, és per això que aquesta nova oficina de 76 metres quadrats compleix amb els requisits necessaris per donar un millor servei. Està ubicada en el centre de la ciutat, concretament al carrer de Canàries 31-35, en l’edifici CETIS.

El conseller Josep Marí Ribas també ha aprofitat per fer una visita a les tres promocions d’habitatge públic que en aquests moments estan en construcció en el municipi. Es calcula que de cara a l’estiu finalitzin les obres que actualment es troben en un estat avançat d’execució.

Són promocions que es duen a terme a solars cedits per l’Ajuntament d’Eivissa, i pel que fa a això el conseller ha volgut agrair la cooperació entre administracions per aconseguir els objectius de manera més eficient, i sobretot, més justa per a la ciutadania.

La promoció C/UA-14 constarà de 43 habitatges, amb una inversió total de 5 milions d’euros. Aquesta promoció inclou hivernacles que funcionen com a xemeneia solar, de manera que garanteixen el control climàtic. Aquest model pot resultar exemplar quant a confort ambiental i eficiència energètica.

A l’avinguda de Pere Matutes s’està construint una promoció de 24 habitatges amb un pressupost de 3 milions d’euros, que consta d’un sol nucli d’escala central i quatre patis arbrats amb hivernacles mòbils, que segueixen els criteris d’eficiència i lluita contra el canvi climàtic i la pobresa energètica.

Finalment, a la promoció del carrer de Xarch s’estan construint un total de 19 habitatges, amb un pressupost de 2,2 milions d’euros, i, com les altres dues, es tracta d’una arquitectura sostenible tant pel que fa la construcció, amb la utilització de materials locals, com pel baix consum energètic de l’habitatge.

Comments are closed