Josep Marí Ribas: “Treballam en mesures per incentivar l’ocupació”

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia i secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, ha explicat avui que ha tractat amb el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, de la fórmula «com es podria vehicular a través dels ajuntaments les mesures per incentivar l’ocupació» fent arribar aquestes iniciatives a qui no pugui treballar aquesta temporada. Aquesta una de les qüestions que Marí Ribas ha explicat durant la segona compareixença “L’Alcalde Respon”, que ha fet avui a través de la pàgina de Facebook de Sant Josep.

L’alcalde ha tornat a agrair el comportament exemplar dels vesins del municipi durant el confinament, especialment dels més petits de la casa, els que potser més estan patint el fet de no poder sortir al carrer. Per això l’alcalde, Josep Marí Ribas, ha anunciat aquest migdia, durant la segona compareixença oberta a les preguntes de la ciutadania, una gran festa «amb totes les candeletes» i a la que no hi faltarà de res del que més els agrada per agrair-los «el bé que s’estan portant durant el confinament».

La regidoria de Cultura i Festes de Sant Josep ja treballa en el programa d’aquesta festa, que serà especial per a tots els infants, «però especialment per aquells que han fet anys durant el confinament». Hi haurà tallers, espectacles i animació per a tots ells en una celebració encara sense data, «però que es farà tan aviat com les circumstàncies ho permetin», ha dit Marí Ribas durant el segon L’Alcalde Respon.

Mentre no arriba aquest moment, les festes s’hauran de seguir fent des de casa, com la Diada de Sant Jordi, que arriba la propera setmana i que des de l’Ajuntament no es renuncia a celebrar. Per això, el departament de Festes ha elaborat tota una programació que es podrà seguir a través de les xarxes socials. Hi haurà contacontes, receptes, espectacles per a tota la família i tallers de manualitats, a més de reportatges sobre les nostres tradicions, en un autèntic programa de festes però des de casa. I com és habitual, el final de festa el posarà el concert en directe d’un grup eivissenc.

L’alcalde ha convidat a participar als vesins de Sant Jordi i de tot el municipi remetent els seus vídeos recomanant llibres o proposant qualsevol acctivitat que vulguin compartir a festessantjordi2020@gmail.com. 

Igualment, ja poden enviar a microrelatsantjosep2020@gmail.com els seus escrits qui vulguin participar en el primer Concurs de Microrelats del Confinament, amb un Ipad com a primer premi, un e-book de segon i un val de 100 euros pel tercer millor treball. Hi ha de termini fins el 30 d’abril.

També es convoca el concurs de fotografia Enguaita la Meva Finestra, amb imatges captades des de casa de cada un. En aquest cas els premis són un val de 200 euros per material fotogràfic per la millor imatge i de 100 euros per la segona classificada i també hi ha fins a finals de mes per entregar-les.

Tots qui vulgui pot enviar els seus dibuixos fins el proper dimarts, 22 d’abril, i entre tots els rebuts es sortejaran diversos lots de pintures i material per fer manualitats. Els guanyadors es coneixeran el 24 d’abril. 

L’alcalde ha volgut acabar la seva compareixença d’avui amb aquest anunci festiu, tenint en compte que aquesta ha estat una setmana «sense gaires noticies positives» en àmbits com el de l’ocupació. I encara que si n’hi ha hagut alguna pel que fa a l’evolució del Covid-19, aquesta s’ha vist diluïda per la pèrdua de vides, com a recordat Marí Ribas, com la de l’empresari, ex-polític i activista Mariano Torres Arabí, un «cop dur» en el que ha volgut estar al costat de la seva família i amics. 

Novament les preocupacions econòmiques han centrat bona part de les preguntes de la ciutadania, que en aquesta ocasió s’han interessat per qüestions com si l’Ajuntament es planteja descomptar les quotes de cursets que no s’han pogut impartir íntegrament de cara a la propera edició de l’any que ve. A això l’alcalde ha aclarit que «si es curs no es dona, tornarem els sous», però abans s’està mirant si no es pot rependre el curs o compensar el que s’hagi pagat com a bestreta del preu per l’any vinent, sempre que així ho desitgi l’usuari.

També a preguntes dels ciutadans, Marí Ribas s’ha mostrat partidari de repartir mascaretes a tota la població i ha anunciat que l’Ajuntament negocia per adquirir-ne en grans quantitats, però ha matisat que mentre no es disposi d’un número suficient, s’haurà de prioritzar a qui es reparteixen. 

També ha recordat que els ajuts i mesures econòmiques concrets pel que fa a taxes i impostos municipals dependran de l’impacte que finalment tengui la present crisi. En aquest sentit, ha recordat el compromís amb els concessionaris de platges d’aquesta setmana de no fer-los pagar el canon de les seves concessions almenys durant els mesos que no puguin treballar. També ha indicat que s’ha compromès a aprovar abans del 15 de maig una resolució que doni tranquil·litat aquests empresaris.

L’alcalde ha informat, a preguntes d’una vesina de Cala Tarida, que arrel de les gestions municipals, la propietat de l’immoble abandonat en aquesta zona ha començat a tramitar l’enderroc d’aquest antic restaurant i l’Ajuntament ja ha emès una primera llicència, prèvia a l’autorització de la demolició. Aquest edifici, en mal estat, ha estat ocupat per diverses persones que causen un problema de convivència en aquesta àrea, tot i que fins ara la propietat no havia denunciat l’ocupació, fet que impedia actuar al recinte.

Leave a Reply