La diputada del PSOE, Milena Herrera, i el senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, es reuneixen amb l’alcalde d’Eivissa per impulsar els principals projectes de l’Estat a la ciutat

La diputada d’Eivissa del PSOE, Milena Herrera, i el senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, s’han reunit aquest matí amb l’alcalde d’Eivissa, Rafael Triguero, per abordar els principals projectes que el Govern de l’Estat està tramitant i executant a la ciutat i oferir la seva col·laboració en tot allò en el que puguin col·laborar. 

A la reunió s’ha abordat el pla del SEPES, organisme depenent del Govern d’Espanya, per a la construcció de més de 500 habitatges de protecció oficial al barri de Ca n’Escandell, que pels representants progressistes ha de ser la gran prioritat de la legislatura per tal d’ajudar a pal·liar el problema d’accés a la vivenda. 

L’alcalde ha confirmat a la diputada i el senador que la tramitació del projecte continua avançant a la Comissió Balear de Medi Ambient i a la Conselleria d’Habitatge, una volta ha estat aprovat el Pla General d’Ordenació Urbana del municipi.

En relació amb l’habitatge s’ha comentat com la problemàtica de lloguers a preu assequible dificulta la cobertura les places de funcionaris de l’Estat, tant de cossos i forces de seguretat de l’Estat, com d’altres serveis. “Necessitam la implicació de tothom, de totes les institucions, per garantir el dret d’accés a l’habitatge a la població, per això, hem de plantejar entre tots una bateria de mesures que donin resposta a la greu problemàtica que patim a Eivissa”, ha manifestat la diputada. 

Un altre tema important que s’ha tractat són les obres del Parador Nacional, que s’apropen ja a la seva recta final i per les que Ministeri i Ajuntament estan en bona sintonia per tal que aquesta important infraestructura pugui entrar en servei properament. Enguany està previst una inversió del Govern de l’Estat de 2 milions d’euros per equipament i la inversió global de l’Estat en el Parador és de prop de 22 milions d’euros. 

A la trobada d’avui també s’ha parlat de la posada en marxa de la nova depuradora, construïda pel Ministeri de Medi Ambient, que hauria d’entrar en funcionament aquest estiu després d’una primera fase de proves. Es tracta d’una inversió de l’Estat de més de 40 milions d’euros preparada per donar servei a 150.000 persones, no només del municipi d’Eivissa. “La nova depuradora ha de suposar una solució definitiva al greu impacte ambiental que han estat provocant els problemes de depuració de les aigües, i per això estarem molt pendents de la seua evolució”, ha manifestat el senador. 

Finalment, a la reunió s’ha parlat d’altres temes, com la convocatòria de fons europeus, la reforma del Museu Arqueològic de Dalt Vila, -pendent del nou redactat del projecte que garanteix la correcta conservació de la murada i el baluard de Santa Tecla- així com de la possibilitat que el Ministeri de Cultura recuperi el projecte de construcció d’una biblioteca a Eivissa a uns terrenys cedits pel Consell d’Eivissa.

L’alcalde, la diputada i el senador ha quedat compromesos a anar parlant i treballar conjuntament en aquells objectius que siguin de consens i positius per a la ciutadania d’Eivissa.

Comments are closed