La Federació Socialista d’Eivissa defensa que els treballadors han de viure en un habitatge digne, i no en assentaments de caravanes. Continuarem exigint al PP que apliqui la limitació dels preus del lloguer.

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol manifestar públicament la seua preocupació per la proliferació d’assentaments de caravanes, provocada per l’agreujament del problema de falta d’habitatge a la nostra illa. Des de la FSE-PSOE consideram que els treballadors i les treballadores han de viure en un habitatge. De cap manera podem acceptar ni els assentaments il·legals, ni la legalització de campaments de caravanes per a treballadors, perquè no podem considerar-ho una forma de viure digne.

Respecte a la situació concreta del campament privat de caravanes de Can Negre, el PSOE critica la falta d’actuació i les excuses de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu. Es tracta d’un problema social, urbanístic i mediambiental de primer ordre en aquest municipi, que l’alcaldessa, Carmen Ferrer, ha d’abordar de forma urgent, en comptes de mirar cap a un altre costat i oblidar-se de l’assumpte amb l’excusa que no han pogut entrar a la finca.

El PSOE adverteix que el problema dels assentaments de caravanes anirà en augment si les administracions no prenen mesures i si s’abandonen les polítiques públiques d’habitatge, com està fent el Partit Popular a la nostra illa i la nostra comunitat. La Federació Socialista d’Eivissa continuarà reclamant al PP la declaració de l’illa com a zona tensada per tal de poder limitar els preus del lloguer, tal com recull la Llei estatal d’habitatge, aprovada l’any passat i que la dreta es nega a aplicar.

El PSOE considera que obligar a la limitació dels preus del lloguer als grans tenidors (més de 10 propietats), juntament amb altres mesures com les bonificacions fiscals als petits propietaris que lloguin d’acord amb els preus de referència, és una mesura urgent i necessària a la nostra illa, juntament amb moltes més que s’han de prendre.

Des del PSOE també continuarem defensant les polítiques de construcció d’habitatge públic per a lloguer social, com hem demostrat amb les diferents promocions construïdes a la ciutat d’Eivissa i els projectes actualment en marxa d’Isidor Macabich i de Ca n’Escandell. Per contra, ni el Consell d’Eivissa ni els ajuntaments governats pel PP continuen sense cedir ni un sòl metre quadrat de terreny públic per fer habitatge. La realitat actual és que les administracions governades per la dreta ni cedeixen terrenys, ni porten a terme absolutament cap altra mesura quant al problema de l’habitatge.

A més a més, el Consell Insular de Vicent Marí està fracassant estrepitosament en la lluita contra els lloguers turístics il·legals, com ho demostren estudis com el realitzat per l’Ajuntament d’Eivissa l’any passat, que va detectar prop de 300 pisos residencials destinats a turisme vacacional.

Un fracàs que se suma a l’incompliment de Vicent Marí del seu compromís de legislatura de 2019, quan va anunciar una regulació per a l’entrada de caravanes i altres vehicles a l’illa d’Eivissa. Cinc anys després, no només continuam sense regulació, sinó que el PP vol aturar la tramitació proposició de Llei per limitar l’entrada de vehicles registrada pel PSOE davant del Parlament, el provocarà anys de retard en l’aplicació d’una mesura que ja arriba tard a la nostra illa.

Comments are closed