La Federació Socialista d’Eivissa fa una crida a combatre la discriminació i violència que pateixen les persones LGTBI

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol fer pública una crida al conjunt de la societat, entitats socials i partits polítics a sumar-se a la lluita i a la prevenció de la discriminació i la violència cap a les persones LGTBI. Amb motiu del 17 de maig, Dia Mundial contra la LGTBIfobia, els i les Socialista d’Eivissa reafirmam el nostre suport a totes les persones LGTBI que són perseguides i objecte de delictes d’odi i/o discriminació en qualsevol faceta de les seues vides.

El PSOE d’Eivissa promourà a les institucions de l’illa (Consell Insular i ajuntaments) que es portin a terme actuacions de sensibilització i d’implicació en la tasca de promoure mecanismes de suport i respecte a la diversitat. Concretament, el Consell Insular d’Eivissa, com a administració competent en matèria d’igualtat i polítiques LGTBI, ha de ser referent i liderar les polítiques públiques de defensa de la diversitat i per a erradicar tota forma de discriminació i violència contra aquestes persones.

Especialment en els moments actuals, d’entrada de la ultradreta en les institucions, es fa més necessari reforçar la lluita i prevenció de la discriminació de les persones LGTBI. La ultradreta s’ha convertit en altaveu de l’odi cap a les persones LGTBI i molts altres col·lectius, i promou, allà on el PP ha acceptat el seu suport, mesures com la implantació del pin parental, que no permet una educació en igualtat per a crear una societat que fomenti el respecte i la igualtat.

En l’àmbit general, des del PSOE continuarem treballant perquè en el marc legislatiu nacional se suprimeixin les teràpies de reversió, que el nostre país continuï treballant i fomenti asil i refugi a persones LGTBI perseguides als seus països d’origen, continuar treballant en els centres educatius, les diferents administracions i també en els centres de majors la formació sobre la diversitat sexual, i continuarem impulsant una llei per a la igualtat de tracte i no discriminació del col·lectiu LGTBI, abordant de manera integral els obstacles per a l’exercici de la seua plena ciutadania i atenent de manera específica les necessitats de les persones trans.

Finalment, des de la FSE-PSOE volem destacar els avenços en igualtat que hem aconseguit a Espanya en els últims anys. El nostre país va ser pioner a aprovar la llei del Matrimoni igualitari en 2005, permetent a les persones del mateix sexe casar-se. En aquest moment i amb aquesta decisió el govern de José Luis Rodríguez Zapatero va dignificar la nostra societat i ens va fer referents a nivell internacional. No obstant això, al nostre país continuen existint moltíssims casos de discriminació cap al col·lectiu LGTBI. Per tot això, els i les socialistes d’Eivissa feim una crida, aprofitant la commemoració del 17 de maig, per a reiterar i confirmar el nostre decidit compromís amb la lluita i prevenció de la discriminació de les persones LGTBI.

Comments are closed