La Federació Socialista d’Eivissa fa “una crida a la unitat” per fer front a la pandèmia

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) fa “una crida a la unitat” per fer front a la pandèmia de la Covid-19, amb una situació sanitària que s’està agreujant a la nostra illa. En la reunió de la Comissió Executiva celebrada avui per valorar l’inici del curs polític, el secretari general, Josep Marí Ribas, ha alertat que “venen dies que poden ser molt complicats” i que “la prioritat és la resposta sanitària, amb un sistema de salut robust”. Com ha dit, “la situació ha empitjorat en les últimes setmanes i està obligant a prendre noves mesures”. Ara mateix, “estam molt millor preparats i preparades que en març, quan va començar la pandèmia, tenim els millors professionals de la salut”, però ha alertat que “no hem d’abaixar la guàrdia, tot el contrari”.

El secretari general ha anunciat que la FSE-PSOE seguirà demanant “unitat i suport a tots els partits a les mesures que es prenguin, ja siguin en relació amb la sanitat, a l’educació, o en qualsevol altre àmbit”. Una crida a la unitat que “allà on governam, i allà on som oposició”.

“Demanam unitat com a illes i com a país per fer front a una crisi de dimensions descomunals”, ha dit Josep Marí Ribas. “Allà on governam, seguirem demanant suport a l’oposició, parlant amb tothom, per tirar endavant les mesures que considerem més encertades per fer front a la crisi. I allà on som oposició, hem de seguir oferint mà estesa als governs de dretes, sigui al Consell o als ajuntaments, per ajudar en aquesta situació”.

Crisi al Consell Insular

El secretari general de la FSE-PSOE també ha manifestat la seua preocupació per la crisi al Consell Insular d’Eivissa. La remodelació de Vicent Marí “mostra que aquest Consell no acaba d’arrencar: ni acaben de tenir clar quin paper ha de jugar el Consell davant la crisi que tenim damunt, ni tenen un model d’illa per oferir a la ciutadania”, ha lamentat Marí Ribas respecte a l’executiu del PP i Cs.

Josep Marí Ribas s’ha referit a casos concrets com és l’estratègia turística: En turisme, “el president Vicent Marí va molt perdut, o està mal assessorat, o ell mateix no té clar per on tirar”.

El secretari general de la FSE-PSOE considera necessari “un esforç per sortir d’aquesta crisi amb un turisme renovat: un turisme de qualitat, segur i turisme sostenible”. Segons ha dit, “el turisme de multituds de persones, de masses i de descontrol, ja no serveix. Aquesta crisi ho ha demostrat. A Eivissa ja no ens serveix. Al contrari, és un obstacle per sortir de la crisi”.

El PSOE vol “liderar aquest canvi de paradigma del model turístic”. Marí Ribas s’ha compromès a “formular propostes i iniciatives a les institucions en favor d’una transició cap a un turisme que asseguri el benestar del conjunt de la ciutadania, que no provoqui desequilibris socials, mediambientals o econòmics”.

Prioritats socialistes

En la seua intervenció davant l’Executiva, el secretari general s’ha referit també al “compromís del Govern de les Illes Balears en un retorn a les aules en les millors condicions possibles, perquè protegir la nostra educació pública, igual que la salut pública, és una absoluta prioritat pels i per a les socialistes”.

Respecte a les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia, Marí Ribas ha explicat que “en aquesta crisi de dimensions descomunals, treballadors, famílies, autònoms, empreses, no s’han quedat tots sols”. Com ha recordat, “veníem d’una crisi anterior en què el Govern d’Espanya només es va preocupar de rescatar els bancs. Aquesta volta, s’ha rescatat a les persones. Veníem d’una crisi anterior en què el govern de la Comunitat Autònoma només es va preocupar de retallar en serveis públics més essencials, com són la sanitat i l’educació”.

En l’actual crisi, “la sanitat, l’educació i el suport a les persones que més ho necessiten són la prioritat”. En aquest sentit, el secretari general s’ha referit a mesures com els ERTO, la Renda Social Garantida, l’Ingrés Mínim Vital, els ajuts als autònoms o els ajuts al lloguer, que han donat “una resposta socialista en defensa de les persones”.

Comments are closed