La Federació Socialista d’Eivissa felicita José Manuel Bar pel seu nomenament com a número dos d’Educació del Govern de Pedro Sánchez

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) felicita José Manuel Bar Cendón pel seu nomenament com a secretari d’Estat d’Educació, aprovat avui en Consell de Ministres. El nou número dos del Ministeri d’Educació i Formació Professional ocupava des de l’agost del 2021 la Direcció General de Planificació i Gestió Educativa.

El Govern de Pedro Sánchez incorpora com a secretari d’Estat “una persona amb una trajectòria extraordinària, de gran vàlua com a gestor i com a polític compromès en la millora de l’educació pública”. Així ho ha manifestat el secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, qui ha volgut fer públic “l’orgull que sentim el conjunt de socialistes d’Eivissa pel nomenament del nostre company com a secretari d’Estat del Govern del president Pedro Sánchez” i traslladar-li “els nostres millors desitjos en la nova responsabilitat com a número dos del ministeri que dirigeix Pilar Alegría”.

José Manuel Bar (Vigo, 1955) és Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació (Psicologia) per la Universitat de Santiago de Compostela. Va ingressar a la docència el 1980 i ha estat professor d’Ensenyament Secundari de Ciències Socials (Geografia-Història) i Orientació Educativa (Psicologia-Pedagogia). Des del 1990 pertany al cos d’inspectors d’educació.
Abans d’arribar a la Direcció General de Planificació i Gestió Educativa a l’estiu de 2021, exercia com a inspector a les Illes Balears i com a coordinador de la Demarcació d’Eivissa i Formentera. A més, formava part del Consell Escolar de l’Estat i de la seva Comissió Permanent, com a Personalitat de Reconegut Prestigi.

Durant la seva etapa com a docent va tenir destinacions a Galícia, Astúries, Madrid i les Illes Balears, on va exercir com a director de dos Instituts de Formació Professional als municipis de Felanitx i Calvià. També va exercir com a professor associat a la Facultat d’Educació de la Universitat de les Illes Balears.

Al camp de la innovació educativa, va ser Coordinador del Programa experimental d’Orientació educativa a Illes Balears, a la Unitat de Programes Educatius (1987 i 1988). L’any 1989 es va incorporar al Ministeri d’Educació com a assessor tècnic del Gabinet d’Orientació, a la Direcció General de Renovació Pedagògica, Subdirecció General de Programes Experimentals (anys 1989-1990). Més tard, entre el 2004 i el 2008, va ser Director Insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa i Formentera.

Bar Cendón va ser diputat al Congrés a la IX Legislatura (2008-2011), època en què va ocupar els càrrecs de Secretari de la Comissió per a les Polítiques Integrals de la Discapacitat, Vocal a les Comissions d’Interior i Foment i adscrit a les Comissions Educació, Constitucional i Mixta per a la Unió Europea.

A més, va ocupar la presidència de l’Associació d’Inspectors d’Educació a Illes Balears (2012 a 2019) i és vicepresident de l’Associació d’Inspectors d’Educació (ADIDE Federació).

Bar Cendón substitueix al càrrec Alejandro Tiana, que ha estat secretari d’Estat d’Educació des del juny del 2018.

Comments are closed