La Federació Socialista d’Eivissa qualifica de “molt negativa” l’amnistia urbanística del Govern balear de Prohens, destinada únicament a “premiar els que ho han fet malament” i “acontentar la clientela del PP”

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) qualifica de “molt negativa” l’amnistia urbanística del Govern balear de Marga Prohens, destinada únicament a “premiar els que ho han fet malament” i “acontentar la clientela del PP”. Així ho ha manifestat el secretari general socialista i portaveu al Consell Insular, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, advertint que el decret “no és més que una compilació de propostes per afavorir a gent que no ha complit la normativa”. “S’han fet coses malament i ara es premien deixant-se legalitzar”, i això suposarà, a més a més, “una crida que en una illa d’Eivissa tan ‘matxacada’ i tan massificada se segueixin incomplint les normes”.

També “és un greuge comparatiu per aquella gent que ha complit amb la legalitat”, ha criticat ‘Agustinet, recordant que “ja va passar l’any 2014 i ara es torna a repetir, per acontentar a una clientela del Partit Popular”, una decisió que no és “ni justa ni correcta”.

A l’espera de conèixer amb detall el contingut del decret, el PSOE també considera que “sostreure de l’àmbit de l’administració municipal l’atorgament de llicències i fer-ho a través d’empreses que validin aquestes coses tampoc no és el correcte”. “Per aquesta regla de tres acabarem suprimint la feina d’empleats públics que tenen un règim jurídic determinat, i això no pensam que sigui el que toqui. Podem simplificar determinats tràmits, però aquestos no crec que s’hagin de treure de dins l’àmbit del mateix ajuntament”.

‘Agustinet’ també ha alertat de la decisió d’eliminar la Comissió de Medi Ambient, un òrgan que “ha vetllat molt per complir amb la normativa mediambiental”. Un treball que no es pot deixar de banda, i menys en una illa i una comunitat com la nostra i en un context de crisi climàtica en què els reptes mediambientals són fonamentals, ha advertit el secretari general socialista.

Comments are closed