La Federació Socialista exigeix al Consell Insular i a l’Ajuntament de Sant Antoni que facin complir les normes i demana l’ampliació de la zonificació contra excesos a tot el nucli urbà i la platja de s’Arenal

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) denuncia que el Consell Insular i l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany no actuen per fer complir el decret contra el turisme d’excesos. Tant Vicent Marí com Marcos Serra busquen excuses per justificar la seua inacció, que no té altre objectiu que mantenir un model turístic que només beneficia a uns pocs i que és nefast per als habitants del municipi i per a les empreses, que en la seua immensa majoria aposta per un model de qualitat i erradicar definitivament el descontrol i la borratxera.

La FSE-PSOE vol destacar la valentia del Govern de la Comunitat en la lluita contra el turisme d’excesos, amb l’aprovació d’una normativa que és l’instrument fonamental per fer possible el canvi de model. No obstant això, si les administracions que tenen l’obligació de fer-la complir no actuen, Consell Insular amb plenes competències en Ordenació Turística, i ajuntament amb el cos de Policia Local, serà impossible que Sant Antoni acabi amb el model de descontrol.

Les dades aportades ahir pel conseller balear de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, no poden ser més contundents: Als dos municipis de Mallorca afectats pel decret d’excesos, les respectives policies locals han tramitat 90 expedients sancionadors, i 0 l’Ajuntament de Sant Antoni. També han realitzat 8 tancaments de locals, i 0 Sant Antoni. Una impunitat total que és responsabilitat del Consell Insular i de l’Ajuntament, que tenen els inspectors de Turisme i la Policia Local, per molt que el PP intenti desviar l’atenció i responsabilitzar-ne al Govern Balear.

La falta total i absoluta de voluntat d’actuar ja la va demostrar el Consell Insular de Vicent Marí la setmana passada, durant el debat de política general de l’illa, votant en contra de les propostes del grup PSOE de destinar inspectors de Turisme a la zona del West End, de cobrir les quatre places d’inspector traspassades pel Govern l’any passat, que continuen sense dotar, i d’ampliar la zonificació del decret de turisme d’excesos a tot el nucli urbà de Sant Antoni i la platja de s’Arenal.

Són propostes que també ha realitzat el grup PSOE-Reinicia a l’Ajuntament de Sant Antoni i que igualment s’han topat amb el rebuig del Partit Popular a l’ajuntament.

Des de la Federació Socialista d’Eivissa seguirem treballant en favor del canvi de model turístic a Sant Antoni i exigint a les administracions responsables que actuin d’acord amb les seues responsabilitats i competències, en comptes de mirar cap a un altre costat o buscar excuses inversemblants per ocultar la seua inació, com fa el Partit Popular.

El futur econòmic i la millora de qualitat de vida de la ciutadania d’aquest municipi i del conjunt de l’illa passa, ineludiblement, per erradicar d’una vegada per totes aquest tipus de turisme tan negatiu per a Eivissa.

Comments are closed