La FSE destaca que Eivissa inicia la recuperació social i econòmica, tot i la falta de suport del PP

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) ha destacat “l’inici de la recuperació social i econòmica, gràcies a l’esforç del conjunt de la societat”, i malgrat “de la falta de suport de l’PP“. En la roda de premsa per informar dels assumptes tractats en la Comissió Executiva de la FSE-PSOE, la portaveu, Irantzu Fernández, ha destacat que “gràcies a l’avanç de la vacunació, albirem l’inici d’una recuperació social i econòmica que des del PSOE volem que sigui justa i que no deixi ningú enrere”.

La portaveu del PSOE ha criticat “la falta de suport de PP, que amb declaracions com les que va fer ahir Marga Prohens, sembla oblidar les àmplies competències i, per tant, responsabilitat que té el Consell Insular en Turisme i en la recuperació de la mateixa”.

Irantzu Fernández ha manifestat que “a la nostra illa tenim la confiança de la remuntada turística, tot i les dificultats que estem veient per reactivar el mercat britànic”. La portaveu ha remarcat que “no permetrem que la senyora Prohens base la seva oposició a Govern Balear a crear desconfiança en la recuperació d’un sector tan important a Eivissa”.

El PSOE destaca també “l’empenta que rebrem gràcies als ajuts públics, que arriben tant del govern d’Espanya, com del Govern Balear, i sobretot a partir d’ara, d’Europa, que ens han de permetre iniciar definitivament el camí de la recuperació”.

“El Pla de recuperació d’Espanya ja és una realitat. El president Pedro Sánchez ho va anunciar aquest dimecres amb la presidenta de la Comissió Europea, i Eivissa serà uns dels territoris directament beneficiats dels 69.500 milions d’euros que arribaran a Espanya”.

“Des del PSOE d’Eivissa volem traslladar la nostra confiança, perquè pensem que les mesures que s’estan prenent són les correctes i ens estan portant pel bon camí”, ha afegit, destacant les dades d’excés de mortalitat per comunitats autònomes que ahir va publicar l’INE: “Balears va tenir el 2020 un excés del 0,3% mentre algunes comunitats van superar amb molt el 30%. És la diferència entre posar per davant de tots la vida dels més vulnerables o posar per davant una malentesa llibertat”, ha manifestat la portaveu de la FSE-PSOE.

Herències en vida: “L’únic objectiu del PP d’Eivissa és la bronca i la confrontació, en comptes de la resolució dels problemes de la nostra societat”.

Irantzu Fernández també s’ha referit al vot en contra de PP al Senat a la inclusió de l’esmena socialista al projecte de Llei Antifrau per “blindar les herències en vida, però sense renunciar a l’objectiu de combatre l’evasió fiscal”.

La portaveu de la FSE-PSOE ha exigit al senador del PP José Vicente Marí Bosó “una rectificació”. “Li exigim que, quan l’esmena arribi a ple, voti a favor, en defensa de les herències en vida i en defensa de la lluita antifrau”.

“Després de tants mesos criticant la llei antifrau, ara es planten i es neguen a donar suport a una esmena que permet defensar la tributació de les herències en vida, al temps que es mantenen els objectius de la llei”, ha lamentat Irantzu Fernandez, que considera que la ciutadania d’Eivissa “no mereix aquesta actitud i aquesta forma de fer política irresponsable del senyor Marí Bosó i del Partit Popular”.

Com ha explicat la portaveu, l’esmena socialista estableix un termini de cinc anys des de la transmissió per pacte successori en vida del donant, a partir del qual no s’aplicaran les modificacions en l’IRPF introduïdes en la Llei Antifrau. Tampoc en el cas de mort del donant si es produeix abans d’aquest termini de cinc anys. A més, la nova llei només afectarà les herències en vida que es duguin a terme a partir de la seva entrada en vigor.

La portaveu socialista també ha recordat que “l’evasió d’impostos, l’economia submergida, són greus problemes que cal tallar”, i ha demanat al Partit Popular “que expliqui a la ciutadania com pensa que es paguen els hospitals, les escoles o els serveis socials”.

Comments are closed