La FSE felicita a Jose Manuel Bar pel seu nomenament com a Director general de Planificació i gestió Educativa

La Federació Socialista d’Eivissa vol felicitar a José Manuel Bar pel seu nomenament com a Director general de Planificació y Gestió Educativa del Ministeri d’Educació i Formació Professional. El Consell de Ministres va aprovar ahir el seu nomenament i José Manuel Bar inicia ara una nova etapa professional a Madrid.

José Manuel Bar ha estat fins ara coordinador de la demarcació d’Eivissa i Formentera, a més de ser membre del Consell escolar de l’estat i vicepresident d’ADIDE.

El secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE), Josep Marí Ribas, ha afirmat que ‘estic convençut que el company Bar farà una gran feina  al capdavant de les seves noves responsabilitats. És tot un orgull que la FSE-PSOE tingui un altre company en un càrrec tan important, aquesta vegada en el ministeri d’Educació i estic segur que afronta aquesta nova responsabilitat amb dedicació i esforç. Li desitjo el millor i molta feina’.

Bar (Vigo, 1955) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació (Psicologia) per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Va ingressar en la docència per oposició el 1980, amb destinacions a Galícia, Astúries, Madrid i les Illes Balears. Va ser director de dos instituts de formació professional a Mallorca (Felanitx i Calvià).

En el camp de la innovació educativa, va ser coordinador del Programa Experimental d’Orientació Educativa a les Illes Balears, a la Unitat de Programes Educatius (1987 i 1988). Posteriorment, va passar a treballar al Ministeri d’Educació, com a cap del Gabinet d’Orientació, dins la Subdirecció General de Programes Experimentals de la Direcció General de Renovació Pedagògica (anys 1989-1990).

Va ingressar en la Inspecció Educativa l’any 1990, i va obtenir destinació a Eivissa i Formentera, on és coordinador de la demarcació fins a l’actualitat.

Com a formador de docents, va ser professor col·laborador a l’Institut de Ciències de l’Educació (professor de l’antic CAP) i professor associat de la Facultat d’Educació de la Universitat de les Illes Balears des de 1997 fins a l’any 2004, en les matèries Didàctica General i Pràcticum.

Com a formador, ha impartit nombrosos cursos per a docents de tots els nivells i equips directius, especialment en l’àmbit de l’avaluació de centres i organització escolar, així com ponent en diverses jornades i congressos.

A més, fou diputat en el Congrés a la IX Legislatura (2008-2011) i president de l’Associació d’Inspectors d’Educació a Balears (2012-2019) i des de llavors fins ara, vicepresident d’ADIDE-Federació.

Des de la Federació Socialista d’Eivissa desitjam sort i encert en aquesta nova etapa professional que comença.

Comments are closed