La FSE-PSOE celebra dissabte el 4t Congrés amb el lema “Una Eivissa d’oportunitats”

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) celebra aquest dissabte 25 de gener al Recinte Firal d’Eivissa el 4t Congrés, amb el lema “Una Eivissa d’oportunitats”, durant el qual es votarà la proposta del secretari general, Josep Marí Ribas, de nova Comissió Executiva, s’escolliran els cinc representants d’Eivissa al Consell Polític del PSIB-PSOE, i s’aprovarà la Ponència Política, que establirà les línies a seguir per part del partit durant la nova etapa.

Joan Marí ‘Marge’ i Irantzu Fernández, membres de la Comissió Gestora de la FSE-PSOE, han informat avui dels detalls del Congrés, que comptarà amb un total de 72 delegats i delegades participants, i la visita del secretari executiu de Coordinació Territorial del PSOE, Santos Cerdán, i de la presidenta de les Illes Balears i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, que faran els discursos d’inauguració i de clausura, respectivament.

Irantzu Fernández ha destacat la participació de totes les agrupacions i de Joventuts Socialistes, en el treball de Ponència Política: “El moment de fer propostes va coincidir amb Nadal, que sempre són dates difícils, i encara i així s’han presentat 140 esmenes amb la voluntat d’enriquir i millorar el document”. També ha explicat que “els ponents han acceptat quasi totes aquestes esmenes. 23 esmenes arriben vives al congrés i 30 s’han transaccionat entre proposants i ponència. Això ens permetrà centrar el debat més en profunditat de les qüestions més importants”, ha destacat.

Congrés sostenible i social
Irantzu Fernández ha explicat que el comitè organitzador es va plantejar que el mateix congrés fos “un reflex de les nostres idees socials i mediambientals”. Així, es buscarà generar el mínim possible de residus eliminant el plàstic, ja que cada delegat tendrà una ampolla d’aigua reutilitzable, i reduint l’ús del paper: les acreditacions inclouen l’ordre del dia i un codi QR que redirigeix a una pàgina a Internet on els participants podran trobar tota la informació sobre dictàmens, ponència i esmenes. A la vegada això permet fer el congrés més interactiu, ja que es podran actualitzar els documents i pujar-hi les resolucions. A més a més, bona part del material de decoració que es farà servir és reciclat.

La FSE-PSOE ha contractat un servei de càtering i cafeteria a Apfem Aktua, centre especial d’ocupació que dóna feina a persones amb diverses discapacitats. “Estam especialment contents de poder comptar amb la seva professionalitat”, ha dit Irantzu Fernández.

El Congrés s’iniciarà a les 9 del matí, amb el procés d’acreditacions. A les 10 hores tendrà lloc la inauguració, amb la intervenció de Santos Cerdán, mentre que la clausura, amb la proclamació de la nova Executiva i els discursos de Josep Marí Ribas i Francina Armengol, està prevista a les 14.30 hores.

Comments are closed