Homenatge a Vicent Tur

Més d’un centenar de persones varen assistir dissabte 5 de març a l’acte d’homenatge a Vicent Tur Torres, ‘Fluixà’, organitzat per la Federació Socialista d’Eivissa i l’Agrupació Socialista de Sant Joan de Labritja. L’acte es va fer al Centre Social de Sant Llorenç de Balàfia, poble natal de Vicent Tur i va comptar amb la participació de la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, del secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, i el secretari general de l’Agrupació Socialista de Sant Joan, Pep Torres ‘Peret’. Durant l’homenatge també va intervenir l’exsecretari general de Federació Socialista i exdiputat al Congrés Antoni Costa.

L’acte va finalitzar amb el lliurament a la filla de Vicent Tur, Neus Tur Bonet, d’un retrat del seu pare pintat per l’artista Patricio Hidalgo.

L’homenatge va incloure una exposició sobre Vicent Tur, que ara es pot visitar a la seu de la FSE-PSOE, amb un recorregut a través de diferents panells amb textos i fotografies que expliquen la seua vida i la seua feina com a docent, així com la seua destacada trajectòria política al PSOE eivissenc: Vicent Tur va fundar l’Agrupació Socialista de Sant Joan de Labritja i va ser secretari general de la Federació Socialista Pitiüsa. Com a polític va ocupar diferents responsabilitats a les institucions: Va ser alcalde de Sant Joan entre el 1987 i el 1989; conseller insular i diputat autonòmic en diferents etapes entre el 1984 i el 2020; i també va ocupar altres responsabilitats en el Consell Insular d’Eivissa i en el Govern de les Illes Balears. L’exposició recull un apartat sobre l’especial vinculació de Vicent Tur amb el món rural.

Vicent Tur va morir el 16 de gener de 2021 als 61 anys. L’homenatge es volia fer coincidint amb el primer aniversari de la seua pèrdua, però es va haver d’ajornar fins al març a causa de l’elevada incidència de la Covid que teníem a l’illa a principis d’any.

Comments are closed