La FSE-PSOE destaca l’èxit de les mesures del Govern balear front la pandèmia, que es tradueix en la taxa de mortalitat més baixa del país i la decisió del govern britànic de considerar les Illes com a destinació segura. El secretari general, Josep Marí Ribas, lamenta la falta d’activitat del Consell d’Eivissa en matèria de promoció turística. El conseller Iago Negueruela considera que l’estratègia autonòmica de protegir la vida de les persones ha estat també un èxit per protegir l’activitat econòmica insular.

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) considera un èxit les polítiques de protecció front la pandèmia de la COVID-19 que ha posat en marxa el Govern de les Illes Balears durant el darrer any i que han donat fruits clars, com el fet que les Illes siguin la comunitat autònoma amb la taxa de mortalitat més baixa de tot el país i que en aquests moments, amb l’obertura per part del Regne Unit, Balears sigui la destinació turística més segura del Mediterrani. Aquesta valoració s’ha fet després de la reunió que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut aquest matí amb companys i companyes socialistes de totes les institucions d’Eivissa, a la que s’ha pogut comentar i debatre l’estratègia autonòmica per afrontar la pandèmia. En aquest sentit, Negueruela ha senyalat que ‘es normal que en alguns moments la ciutadania no entengués la duresa de les mesures però l’objectiu sempre ha estat salvar vides i això permetrà també salvar l’economia’. Negueruela ha recordat l’enorme dependència del turisme de l’economia balear i com des del Partit Socialista es tenia clar que o s’arribava en excel·lent situació sanitària a l’inici de la temporada o l’economia patiria moltíssim i, en conseqüència, tota la classe treballadora, els autònoms i les empreses.

En la valoració de la feina feta i l’evolució de la situació, el secretari general de la FSE, Josep Marí Ribas, Agustinet, ha lamentat la falta de feina feta per part del Consell d’Eivissa en matèria de promoció turística. ‘Així com el Govern balear va visitar Alemanya per treballar amb aquest mercat, així com s’ha fet feina a Fitur, amb Holanda i altres destinacions a l’espera del que pogués passar amb el mercat britànic, el Consell d’Eivissa trobam que no ha fet la seua feina i ha quedat a l’espera’, ha comentat Marí Ribas, que també ha recordat que el Partit Popular no va voler participar del Pacte de Reactivació de les Illes Balears i que el president del Consell, Vicent Marí, ha jugat a anar a favor o a la contra de les mesures autonòmiques segons el moment.

Tant Negueruela com Marí han destacat, per contra, la bona sintonia amb els agents socials, traduïda en acords constants de la Mesa de Diàleg. ‘Mentre l’oposició, especialment el Partit Popular, feia una crítica durísima de les mesures del Govern, els sindicats, les patronals, entenien la necessitat de protegir la població i la nostra economia’, ha comentat Negueruela. El conseller ha senyalat que, en aquests moments, per tal d’avançar satisfactòriament en la temporada, el més important és que la població acudeixi massivament a vacuna-se, ja que la vacuna no només és segura sinó que està demostrant ser eficaç i, per tant, és el camí més directe cap a la superació d’aquesta situació.

Comments are closed