La FSE-PSOE exigeix a Vicent Marí un repartiment just de les subvencions als municipis i critica que castigui a la ciutat d’Eivissa

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) ha exigit a Vicent Marí un repartiment “coherent i just” de les subvencions del Consell Insular per a inversions municipals. En una compareixença que ha tengut lloc aquest matí, el president de la Comissió Gestora i alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el portaveu del PSOE al Consell i anterior president, Vicent Torres, han denunciat el tractament “exageradament injust” cap a la ciutat d’Eivissa en la proposta de repartiment de les subvencions per a inversions de cooperació municipal.

Josep Marí Ribas ha explicat que la proposta presentada al Consell d’Alcaldes per al repartiment de la subvenció de 2.475.000 euros estableix una mitjana de 0,96€ per habitant a la ciutat d’Eivissa, i de 82,21€ per a Sant Joan de Labritja, l’altre extrem, en atendre exclusivament a criteris d’extensió territorial. A més, proposa una compensació de 400.000 euros a Sant Antoni i Santa Eulària per situar-los en la mitjana de Sant Josep. Una proposta que, com ha denunciat el PSOE, “castiga als habitants de Vila”.

Josep Marí Ribas ha exigit a Vicent Marí que “repensi aquesta proposta” i que estableixi un criteri de distribució “coherent i just amb la ciutadania”. La FSE-PSOE considera que hi ha altres fórmules possibles i que “correspon al Consell fer una proposta”.

Marí Ribas també ha posat en dubte la proposta del Consell de subvencionar inversions municipals per retornar als ajuntaments el cofinançament que els pertoca del servei insular de Bombers: “Mai s’havia plantejat que s’hagués d’incorporar com a PIOS l’import que ens costaria teòricament els Bombers”, ha advertit el president de la FSE.

Respecte a les inversions de la Llei de Capitalitat, Marí Ribas ha deixat clar que el PSOE exigirà el seu compliment sense que aquest interfereixi en les assignacions del pla d’inversions municipals. “No podem acceptar de cap manera que es posin els 1,5 milions d’euros de la Llei de Capitalitat com a PIOS”, ha advertit Marí Ribas.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha mostrat la seua indignació amb la proposta de Vicent Marí, que ha qualificat d'”exageradament injusta”. “Els pressupostos s’han de fer pensant en les persones”, ha insistit Rafa Ruiz, lamentant que es destini menys d’un euro per habitant a la capital de l’illa: “Li vaig comunicar -a Vicent Marí, en el Consell d’Alcaldes- que seria difícil d’explicar a la ciutadania d’Eivissa aquest repartiment, i que el seu president és el mateix per a tots”. L’alcalde ha estat molt contundent a l’hora d’afirmar que “la Llei de Capitalitat s’ha de complir” i que “ha de sortir d’aquest repartiment”.

Rafa Ruiz també ha posat en dubte l’argument del Consell que la distribució dóna resposta a les necessitats per l’extensió territorial dels municipis i a la dispersió de la població: “El 80% de la inversió està destinada als nuclis urbans, no en el cas de Sant Josep. Si realment tenen una dificultat per la dispersió, la inversió també hauria d’anar dispersa a tot el municipi”.

Finalment, l’alcalde d’Eivissa també ha criticat el silenci del portaveu del PP a l’Ajuntament, José Vicente Marí Bosó, qui no ha sortit a defensar el seu municipi enfront de la proposta de repartiment dels PIOS que margina a la capital de l’illa presentada pel Consell Insular de Vicent Marí.

Moció del PSOE al Consell Insular
El portaveu del PSOE al Consell i anterior president, Vicent Torres, ha recordat que “en els quatre anys anteriors sempre vàrem treballar perquè tots els ajuntaments d’Eivissa es sentissin recolzats pel Consell Insular”. Ha afirmat que “mai varem sentir cap queixa, en tot moment es varen atendre les necessitats dels municipis per igual, sense cap diferència en funció del color polític de l’ajuntament. Per contra, veim que el nou govern de dretes intenta utilitzar el Consell de forma totalment partidista”, ha denunciat.

Vicent Torres ha criticat que “utilitzen el Consell d’Eivissa per fer oposició al Govern Balear, per atacar a la presidenta Francina Armengol, i ara veim que també intenten anar contra els ajuntaments de l’illa que no són del seu color polític”.

Vicent Torres ha recordat que el pressupost del Consell Insular pel 2020 només preveu 2,5 milions pels ajuntaments, a pesar que han anunciat 7,4 milions d’euros. “Que no intentin enganyar, perquè no és veritat que destinen més mai”, ha dit Torres.

El grup del PSOE presentarà al pròxim Ple del Consell una moció per demanar un repartiment “just” de les inversions municipals: “La ciutadania d’Eivissa, de Santa Eulària, de Sant Josep, de Sant Antoni i de Sant Joan mereix un Consell Insular que treballi per tots per igual, i no que treballi més per uns que pes altres, en funció de si són de color blau o de color vermell”, ha conclòs Vicent Torres.

Comments are closed