El 4t Congrés de la FSE-PSOE escull nova Comissió Executiva, amb Josep Marí Ribas com a secretari general

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) ha iniciat una nova etapa amb Josep Marí Ribas com a secretari general en favor “d’una Eivissa d’oportunitats per al conjunt de la ciutadania”. El 4t Congrés de la FSE-PSOE, celebrat al Recinte Firal d’Eivissa, ha elegit una nova Comissió Executiva, els representants de la FSE al Consell Polític del PSIB-PSOE i ha aprovat la ponència política.

Josep Marí Ribas ha afirmat que la FSE-PSOE “obre una nova etapa amb compromisos clars, amb idees clares, i amb persones compromeses. Amb persones joves, preparades i amb molta il·lusió, i persones que crec que podem aportar experiència, compromís i la màxima motivació”.

El congrés, presidit per la diputada Sofía Hernanz, ha comptat amb l’assistència de la presidenta de les Illes Balears i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha fet el discurs de clausura, i del secretari executiu de Coordinació Territorial del PSOE, Santos Cerdán, qui ha estat l’encarregat de la intervenció inaugural.

El 4t Congrés ha escollit la nova Comissió Executiva, que queda conformada per les següents persones a més del secretari general: Joan Marí, president; Irantzu Fernández, secretària d’Organització; Elena López, secretària de Política Municipal i Formació; Azahara Peña, secretària d’Acció Electoral i Relacions amb les Agrupacions; Beatriz Fernández, secretària de Participació Ciutadana; Víctor Torres, secretari de Comunicació i Relacions Institucionals; Ángel Luis Guerrero, secretari de Territori i Medi Ambient; Milena Herrera, secretària d’Igualtat i Moviments Socials; i Carmen Roig, secretària d’Acció Social.

També s’ha escollit als representants al Consell Polític del PSIB-PSOE: Joan Marí, Mari Carmen Vidal, José María Costa, Irantzu Fernández i Pep Torres.

Respecte a la ponència política, el congrés finalitza amb tres eixos fonamentals, com ha destacat Marí Ribas en el seu discurs. El primer és la “defensa de l’educació pública, de la sanitat pública, i dels serveis i drets socials”, per fer front a una etapa amb “els pitjors atacs ideològics contra els fonaments de la igualtat i dels drets de les persones”.

Un segon eix és “una economia i un turisme de qualitat en favor del benestar de la ciutadania”, per “seguir millorant les condicions laborals i els salaris dels treballadors i de les treballadores” i per “posar solucions a un problema gravíssim que tenim a la nostra illa, com és l’accés a l’habitatge”.

Finalment, Marí Ribas ha destacat l’eix de la sostenibilitat: “Seguirem apostant per un model territorial de sostenibilitat i de protecció per a la nostra illa”, ha afirmat el secretari general.

La ponència política inclou acords com estudiar la implantació del transport públic gratuït per al conjunt de l’illa i la reclamació d’un diputat autonòmic més per a Eivissa, per tenir els mateixos 13 representants al Parlament balear que té l’illa de Menorca. També s’han aprovat compromisos polítics com l’impuls a la construcció d’habitatges públics en règim de lloguer per a joves, famílies i majors, la creació d’un Consell de participació i un servei d’atenció integral LGTBI, un servei d’atenció als majors al seu domicili, impuls a les activitats relacionades amb la ciència i accions per apropar-la als centres escolars, xarxa de carrils bici a Eivissa per unir nuclis urbans de forma sostenible i segura, protecció de la posidònia i aconseguir unes platges sostenibles a tota l’illa o promoure autoconsum d’energia a Eivissa.

El congrés l’ha tancat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha destacat la figura de Marí Ribas com a persona amb “una gran experiència, que entén perfectament el que és fer política a Eivissa i que es preocupa intensament per servir la gent”. La FSE obre “una nova etapa brillant i il·lusionant” amb “gent que s’entregarà per fer que arribi el 2023 en condicions de governar, no només a Vila i a Sant Josep, sinó també a Sant Joan, a Santa Eulària, a Sant Antoni i al Consell”, ha afirmat Francina Armengol.

En el discurs inaugural del 4t Congrés de la FSE, Santos Cerdán havia alertat que “hem de plantar cara a les dretes”, que “ara s’inventen problemes com el pin parental”. Com ha recordat el secretari de Coordinació Territorial del PSOE, “ara, com l’any 1999 a Eivissa, la dreta utilitza la falsedat, la mentida i l’amenaça”, i ha fet una crida a fer-hi front des del PSOE.

Comments are closed