La FSE-PSOE reclama un compromís de partits polítics i institucions d’Eivissa per combatre el descontrol i l’oferta d’oci il·legal

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol fer pública la seua petició al conjunt de partits polítics i institucions d’Eivissa per combatre el descontrol i l’oferta d’oci il·legal que aquest estiu pot aparèixer a causa de les restriccions provocades per la Covid-19. Els grups Socialistes del Consell Insular i dels ajuntaments presentaran en el mes de juliol una proposta d’acord a les respectives institucions en favor d’un posicionament clar i contundent contra l’oferta il·legal, que podria posar en perill la seguretat sanitària de l’illa així com la mateixa temporada turística que acaba d’arrencar, la qual ja està massa afectada per acabar de perjudicar-la amb possibles rebrots o altres problemes derivats de festes il·legals.

La FSE-PSOE instarà el conjunt de les administracions, Govern de l’Estat, Govern de les Illes Balears, Consell Insular i ajuntaments de l’illa d’Eivissa a posar tots els recursos que siguin necessaris i a actuar amb contundència en la persecució d’activitats d’oci il·legals, en espais públics o privats, sigui quina sigui la seua naturalesa.

En els últims dies hem conegut la publicitat a través d’Internet i xarxes socials de noves formes d’oci il·legal, que afloren buscant la demanda que es pot produir a causa del tancament obligat d’una part de l’oferta reglada: s’estan organitzant festes en espais naturals, cases, embarcacions i fins i tot en autobús, en alguns casos manifestament il·legals i en d’altres buscant aparença de legalitat, per fer un negoci que posa en perill la seguretat sanitària i que agreuja la imatge d’Eivissa com a destinació turística d’excessos.

La FSE-PSOE considera que la temporada turística, per curta i complicada que pot arribar a ser, no es pot desenvolupar a qualsevol preu. La lluita contra la Covid-19 i contra el turisme d’excessos han d’anar de la mà, perquè justament el segon és un factor multiplicador del risc del virus, el que podria tirar per enterra tots els esforços que el conjunt de la ciutadania d’Eivissa ha fet en els últims mesos per aturar la malaltia.

El mateix respecte a la zona de Sant Antoni afectada pel decret del turisme d’excessos, la qual s’ha de sotmetre a les restriccions marcades per Sanitat per tal d’evitar els riscos que suposaria l’eleva concentració de persones que s’hi acabaria registrant. En aquest sentit, consideram que tant l’ajuntament de Sant Antoni de Portmany com el Consell Insular han de rectificar i posicionar-se clarament en favor de les mesures sanitàries decretades pel Govern de les Illes Balear en la lluita contra la Covid-19.

Al mateix temps, instam al conjunt de les administracions a seguir treballant en favor d’un model turístic de qualitat i sostenible per a Eivissa: defensem una indústria de l’oci reglada i que es desenvolupi amb ordre, de manera que sigui un valor afegit que ens continuï projectant al món de forma positiva, i posem fre definitivament a tot allò que sigui un factor de desequilibri i que només provoca mala imatge, problemes de convivència i activitats delictives.

Comments are closed