La FSE-PSOE se suma a la reivindicació del 8 de març i reclama més polítiques públiques amb perspectiva de gènere

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) se suma un any més a les reivindicacions amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i enguany posa l’accent en com la crisi de la COVID-19 ha agreujat les dificultats que ja patien les dones abans de la pandèmia. Els i les socialistes consideren que, més que mai, és moment de reclamar la perspectiva de gènere a les polítiques públiques, com a únic camí per aconseguir que la sortida d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica, no deixi a les dones en una situació més feble de la que ja suportaven.

Segons nombrosos informes i estadístiques, en aquest any de pandèmia, les dones han perdut més llocs de treball que els homes, han patit més ERTO, han caigut en més situacions de pobresa i han hagut de carregar amb més feines de cura que mai, a més d’haver estat en primera línia des de diferents professions, suportant una enorme càrrega de feina a la llar i en la cura de la família, sense deixar de banda la difícil situació de les dones que pateixen violència de gènere o les víctimes de la prostitució i la tracta, les més vulnerables i oprimides del nostre sistema, especialment castigades en un any que ha set molt dur per a tota la població.

Per tot això, el secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, assenyala que “és indispensable aplicar polítiques que tinguin perspectiva de gènere, que donin solucions específiques a la delicada situació de moltes dones, perquè aquesta crisi ens ha demostrat una vegada més la importància de tenir administracions públiques fortes, que puguin estar al costat dels que més ho necessiten en moments tan complicats com els que vivim”.

Programa d’actes
Per commemorar aquest 8 de març, des de la Secretaria d’Igualtat s’han organitzat diverses activitats per millorar la formació i incrementar el debat dins del partit, així com per reconèixer la feina de companyes que porten molts d’anys implicades de manera molt ferma i directa en la lluita per la igualtat real. Així, aquest dissabte es va lliurar a Pilar Ferrero Torres la Insígnia de la Igualtat, un distintiu que a partir d’ara s’atorgarà anualment al voltant del 8 de març. En aquesta primera edició, el guardó reconeix la important trajectòria de Pilar Ferrero, una de les primeres alcaldesses de la democràcia, que va ser regidora a l’Ajuntament de Sant Josep i fundadora de Dones Progressistes. Aquest mateix any, Ferrero va ser també reconeguda amb el premi Meninas 2020, atorgat pel Govern Central a persones destacades per la seva implicació en la lluita contra la violència de gènere.

A més, dijous va tenir lloc una xerrada ‘online’ oberta a tota la militància amb la diputada nacional i portaveu d’Igualtat del Grup Parlamentari Socialista, Laura Berja, qui va explicar l’agenda feminista que es treballa des del Congrés dels Diputats. ‘Tot i la pandèmia, des de la FSE seguim treballant molt activament per la igualtat, no només des de les institucions a les quals tenim responsabilitats de govern o d’oposició, sinó també millorant la formació i la conscienciació dins del nostre propi partit i refermant el nostre compromís per una igualtat que ha de ser transversal i ha d’estar present en tota la feina que portam a terme’, explica la secretària d’Igualtat de la FSE, Milena Herrera. La FSE regalarà a totes les persones que passin per la seva seu un llaç violeta per lluir a la solapa durant els pròxims dies i poder així externalitzar el compromís amb la igualtat en aquestes jornades entorn del 8 de març.

Comments are closed