La Mesa de Turisme de Sant Josep valora el bon estat de les platges i l’eficàcia del dispositiu de prevenció

L’Ajuntament de Sant Josep ha celebrat aquest dimecres una nova sessió de la Mesa de Turisme, en la que han participat representants dels principals agents econòmics i socials de l’illa, que han valorat que a dia d’avui aquesta és la única administració local que manté actiu aquest fòrum. A la trobada s’han analitzat les perspectives, encara incertes, sobre la possible afluència de turistes a l’illa durant l’estiu, que estarà molt condicionada per la situació sanitària.

Així mateix, els representants empresarials han felicitat els departaments de litoral i Medi Ambient pel bon estat general de les platges del municipi i s’ha valorat el desplegament preventiu posat en marxa durant el passat cap de setmana, que va permetre regular l’afluència de banyistes a les platges per evitar una excessiva aglomeració de persones en una mateixa cala.

«L’Ajuntament s’hauria de sentir més acompanyat en l’esforç que estam fent per fer un seguiment de l’evolució d’aquesta crisi i dels efectes que està tenint en la nostra illa. No podem tancar els ulls a les gravíssimes conseqüències que tendrà per les empreses però sobretot per les persones del nostre municipi, hem d’estar a l’alçada per cobrir tots els fronts», ha dit l’alcalde, Josep Marí Ribas.

A la Mesa de Turisme s’ha valorat el treball de prevenció realitzat aquest passat cap de setmana per evitar aglomeracions a determinades platges del municipi. Precisament, l’alcalde també ha participat en una reunió de treball amb representants de la Policia Local, Protecció Civil, servei de socorristes i coordinació del Litoral en la que s’ha aprofundit en el protocol que s’aplica des que es torna a permetre els banys a la costa.

En aquesta reunió s’han proposat pautes com que els socorristes també s’ocupin d’informar als grups de persones de la necessitat de mantenir la distància social i repartir-los pels arenals, per evitar concentracions en determinats punts de cada platja. També s’ha reiterat el mecanisme per activar, en cas necessari, els controls temporals als accessos de les platges, que haurà d’ordenar l’alcalde quan siguin necessaris, com va ocórrer el passat dissabte a Cala Bassa.

L’objectiu d’aquestes mesures és també el d’evitar desplaçaments innecessaris, fet pel qual l’alcalde ha informat que es valora la possibilitat d’implantar un sistema que permet informar anticipadament a la ciutadania del nivell d’afluència a cada platja per tal que puguin evitar les més freqüentades alhora de planificar la sortida des de casa seva.

Comments are closed