La ministra de Turisme anuncia l’inici de les obres del Parador d’Eivissa, que estaran acabades en 2022

Les obres de finalització del Parador de Turisme d’Eivissa ja s’han iniciat i finalitzaran a l’estiu de 2022, després d’una inversió de 21 milions d’euros. Així ho ha anunciat en el Ple del Senat celebrat aquesta tarda la ministra de Turisme, Reyes Maroto, a pregunta de la senadora d’Eivissa i Formentera, Patricia Abascal.

La ministra de Turisme ha recordat que “el Parador portava aturat més de 8 anys, amb la consegüent deterioració de l’edifici, però també de l’entorn, perquè com saben es troba dins del conjunt patrimonial protegit per la Unesco en 1999”.

La ministra ha anunciat que el “20 de febrer, fa a penes uns dies, s’ha enviat el pla d’obra. Han començat els treballs de la constructora sobre el terreny, per a 2020 està prevista una inversió en el Parador de 6 milions d’euros i, segons el pla d’obra, esperem que finalitzin les obres a l’estiu de 2022, tret que sorgeixin algunes incidències que obliguin a retardar-lo, la cual cosa que esperem que no ocorri”.

Com ha explicat la ministra, “una vegada que Turespaña finalitzi les obres, com dic a l’estiu de 2022, es lliurarà a la societat Paradores per a la seva posada en funcionament”. Un Parador “molt esperat”, ha remarcat la ministra, ja que “la ciutat porta 15 anys esperant la seva finalització”.

A més del seu “gran valor” serà “generador d’ocupació, d’impacte econòmic per a l’illa i també de dinamització social i cultural de la ciutat”.

La ministra ha realitzat l’anunci a pregunta de la senadora d’Eivissa i Formentera, Patricia Abascal. En la seva intervenció, la senadora ha recordat els antecedents d’un projecte aprovat en 2004 i que va estar paralitzat durant les legislatures del Partit Popular: “El més greu és que el PP, a més de retallar tot el que va poder i més, carregant sobre l’esquena de la societat el pitjor de la crisi, ens va estar enganyant i mentint tot el temps començant pel senador Marí Bosó, qui per cert avui no és aquí, i tots els seus”.

Abascal s’ha referit a la “pitjor secretària de Turisme que ha sofert la nostra illa amb la complicitat del senyor Marí Bosó, Isabel Borrego”, que “ens va dir al juny de 2012, paraules textuals, que el projecte del Parador “continua” i que no estaria afectat per la situació en què es trobava Paradores”.

La senadora ha continuat explicant que “un any després, al juliol del 2013, la senyora Borrego va tornar a mentir, es va atrevir a dir que acabarien el Parador de Dalt Vila. Van passar 6 llargs anys i el Parador va estar parat i abandonat, amb les obres a mitjà fer, no es va tocar ni una pedra, fins que va arribar el 2018 i la moció de censura del president Pedro Sánchez que ens va permetre llevar-nos de damunt un govern de Rajoy i un partit, el PP, voltat ja sense escapatòria per tots els seus escàndols de corrupció”.

“El Parador ho impulsem en la primera legislatura de Zapatero, i ara torna a ser amb un altre govern socialista, el de Pedro Sánchez, que s’ha desbloquejat”, ha conclòs Patricia Abascal avui en el ple del Senat.

[wdps id=”1″]

Leave a Reply