La secretària d’Educació del PSOE assegura que les noves lleis educatives beneficiaran especialment Eivissa, ja que combaten el fracàs escolar i milloren la formació professional

La diputada al Congrés i secretària executiva d’Educació i Formació Professional del PSOE, María Luz Martínez Seijo, ha assegurat que les noves lleis educatives beneficiaran especialment Eivissa, ja que combaten el fracàs escolar i milloren la formació professional. La nova Llei d’Educació, LOMLOE, i la Llei de Formació Professional, LOOIFP, suposaran “una transformació del nostre sistema educatiu, tant des de l’educació infantil fins a l’educació superior” i aconseguiran “que tots els nostres alumnes millorin en drets , en igualtat oportunitats, en inclusió i en aprenentatge individualitzat”. Però sobretot, Martínez Seijo ha destacat que permetran “una reforma estructural de la formació professional perquè el nostre sistema educatiu sigui un sistema d’oportunitats d’aprenentatge per a tothom, sense deixar ningú enrere”.

Així ho ha manifestat la màxima responsable del PSOE en Educació i Formació Professional, que ha participat a Eivissa en unes jornades informatives adreçades a la comunitat educativa de l´illa per explicar l´abast de les noves lleis. Segons Martínez Seijo, gràcies als instruments que estableixen les noves lleis, en aquest un territori, i especialment Eivissa, s’aconseguirà “que cada cop siguin menys els joves que abandonen el sistema educatiu, que és un dels problemes estructurals que tenen les Illes Balears, i aconseguir que els joves i el talent es retinguin al sistema educatiu per millorar les seves oportunitats laborals, socials i de desenvolupament personal i vital”.

Martínez Seijo ha destacat l’increment de 1.800 places anuals de Formació Professional en els propers tres anys a Balears, fet que permetrà “noves oportunitats formatives i més diversificació en Formació Professional adaptada a les demandes de les empreses i de la pròpia societat”, amb l’objectiu “no només de millorar la formació de les persones joves, sinó també dels treballadors i les treballadores, perquè tinguin l’oportunitat de continuar formant-se al llarg de la vida”. A més, ha destacat “l’aposta per l’equitat al sistema educatiu, amb l’increment de beques i ajuts a l’estudi” gràcies a la mobilització de més recursos de l’Estat, així com altres inversions com són les de digitalització de les aules.

“Tot això només es pot fer amb una forta inversió i creient fermament a l’educació espanyola com a palanca de transformació social”, ha destacat la diputada socialista, qui ha ofert la xerrada sobre les noves lleis educatives acompanyada del diputat autonòmic del PSIB-PSOE Enric Casanova i del secretari dEducació de la FSE-PSOE, Vicent Roselló.

Comments are closed