La senadora d’Eivissa i Formentera lamenta el veto de PP i Vox a una declaració de reconeixement a la memòria democràtica com a patrimoni comú de tots els partits

La senadora d’Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, ha lamentat el veto de PP i Vox a una declaració de “reconeixement a la memòria democràtica com a patrimoni comú de tots els partits”, que els diferents grups han intentat consensuar a la cambra alta. Patricia Abascal ha manifestat que “no entenem aquest posicionament de el Partit Popular en contra d’un reconeixement a les persones que han lluitat per la democràcia al nostre país”, encara que reconeix que “de Vox ho podíem esperar”.

La declaració que es proposava al Senat, que no ha pogut prosperar pel veto d’aquests dos partits, establia que “des de diferents conviccions ideològiques, ens uneix el nostre reconeixement i memòria de totes les persones que van lluitar per la democràcia” i que “també ens uneix un sentiment comú d’adhesió a la democràcia com la forma més justa de convivència pacífica. ”

Segons la senadora socialista, “és molt trist que a hores d’ara hi hagi partits que es neguen a reconèixer a les persones d’aquest país que van lluitar per la llibertat i per una societat democràtica, tot i que els havia de totes les ideologies, tant progressistes com conservadores “.

A més, “no voler sumar-se a una declaració d’adhesió a la democràcia com el millor model de convivència, ens sembla un flac favor en els temps que vivim, en què la fortalesa del nostre sistema democràtic és més necessària que mai”.

La senadora socialista ha recordat que “aquesta mateixa setmana hem escoltat als líders de Vox insistir en el seu missatge d’enyorança de règims passats, la qual cosa a mi em sembla abominable, però el que no puc entendre és que el Partit Popular els segueixi el joc “.

Davant d’aquesta situació, Patricia Abascal s’ha compromès a seguir defensant al Senat “un posicionament clar i contundent de les illes d’Eivissa i Formentera en defensa el model d’estat i de les institucions del nostre país, sempre pensant en millorar-lo, però mai per fer passos enrere pel que fa a qualitat democràtica, com per desgràcia alguns pretenen “.

Comments are closed